Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До написання Всеукраїнського диктанту долучилися виконком та депутати Саксаганської районної у місті ради

09 листопада у День української писемності та мови відбувся традиційний, вже сімнадцятий, Всеукраїнський диктант Національної єдності. Проходив він під гаслом «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета». 

Долучитися до Всеукраїнської акції, традиційно організованої Українським радіо, а також перевірити свої знання української мови цьогоріч вирішили і посадові особи виконкому та депутати районної у місті ради. Локацією для написання радіодиктанту стала сесійна зала. О 12.00 на Першому каналі Українського радіо розпочалась годинна програма, присвячена радіодиктанту Національної єдності. А вже о 12.30 зазвучав текст диктанту, який зачитав доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор підручників і посібників із української мови Олександр Авраменко. Короткий, але емоційний текст, присвячений одній з найулюбленіших тем українців – пісенній творчості – торкнувся найглибших струн душі присутніх та нагадав про неоціненний внесок, який українська пісня зробила у збагачення духовності та підвищення моральних якостей всього людства.

Учасники написання диктанту поділилися своїми враженнями, зазначивши, що розуміють важливість проведення цієї акції, адже це дає змогу не тільки перевірити власний рівень грамотності, але ще й відчути високу громадянську відповідальність, патріотичне піднесення та впевненість у тому, що загальна популяризація української мови сьогодні є дуже важливою, особливо для працівників органів місцевого самоврядування.

За умовами проведення акції, власні роботи кожен бажаючий зможе надіслати для перевірки на адресу Українського радіо. Як було заявлено організаторами акції, ті, хто напише диктант без помилок, будуть відзначені призами. Важлива умова – перевірятимуться лише диктанти, надіслані 9 і 10 листопада. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті.

Сподіваємось, що участь у Всеукраїнській акції з написання диктанту Національної єдності обов’язково стане доброю традицією у Саксаганському виконкомі і щороку єднатиме нас з усіма тими українцями, яким дійсно  небайдужа доля рідної мови та всієї нашої Батьківщини.