Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

На пожежі в багатоквартирному житловому будинку врятовано 10 осіб, 4 з яких – діти

5 листопада о 15:25 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в багатоквартирному житловому будинку в Саксаганському районі по вулиці Співдружності, 87.

За вказаною адресою було направлено одне відділення 14-ї та два відділення 12-ї державних пожежно-рятувальних частин Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області на трьох пожежних автомобілях – першої допомоги, автоцистерні та автодрабині.

По прибуттю за вказаною адресою, було встановлено, що пожежа виникла в спальні 2-кімнатної квартири на 3-му поверсі 9-поверхового житлового будинку. В ході ліквідації пожежі рятувальниками у складі ланки газодимозахисної служби було врятовано із задимленого середовища четвертого поверху десятьох мешканців будинку, четверо з яких – діти шести, семи, восьми та тринадцяти років відповідно. Двох із врятованих дітей працівниками швидкої медичної допомоги було  доправлено для обстеження до Криворізької міської лікарні № 8 з підозрою на легке отруєння продуктами горіння. Обстеження показало, що діти знаходяться в задовільному стані і не потребують подальшої госпіталізації.

Пожежу вогнеборцям вдалося локалізувати о 15:45, а повністю ліквідувати вже о 16:05. Вогонь пошкодив вікно, обшивку стін та стелі спальної кімнати, меблі та домашнє майно. Площа пожежі склала 15м2. Причина пожежі встановлюється правоохоронними органами.

Загалом на ліквідацію пожежі було залучено три одиниці техніки та 12 чоловік особового складу пожежно-рятувальних підрозділів міста.