Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День знань!

   Щиро вітаємо всіх вас із вересневим святом першого дзвоника – Днем знань, який відкриває світ пізнання та сходження до одвічних життєдайних джерел.

   В цей день традиційний шкільний дзвоник пролунав для 14 000 учнів загальноосвітніх шкіл Саксаганського району.

   Особливим і визначальним у житті він став  для 1600маленьких Саксаганців   які стали першокласниками.

   У новому навчальному році для загальної середньої освіти Міністерством освіти і науки передбачено ряд новацій. Оновлено навчальні програми для 1-4 класів. Із 1 вересня дітям у початковій школі буде навчатися легше. Йдеться про видалення з програм зайвої інформації, усунення дублювання, відбір найбільш важливих тем та їх логічний виклад. Програми привели у відповідність до вікових особливостей дітей. Також Міністерством освіти і науки внесені зміни у навчальні програми для учнів 10-11 класів, визначено, що випускники старшої школи 2017 року складатимуть державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання з трьох предметів – українська мова, математика або історія України та предмету за вибором випускника.

   Педагогічні працівники Саксаганського району докладуть чимало зусиль для творчого розвитку і самоствердження молодого покоління,

   Щира вдячність вам, шановні педагоги, за самовідданість, за покликання сіяти знання і добро, прагнення жити й творити майбутнє своєю невтомною працею! Ми переконані, що життєві негаразди, які ми неодмінно спільно здолаємо, нізащо не затьмарять того великого й вічного потягу до світла знань, наукових відкриттів і добрих справ!

   Зі святом– з Днем знань, з початком нового 2016/2017 навчального року!