Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День Збройних сил України - свято відважних героїв

Воїне, лицарю славний

Ти зброю тримаєш в руках,

Щоб на нашу країну-державу

Злий не позарився ворог.

Будь мужній і будь достойний

Ти слави своїх батьків,

Відважний вкраїнський воїне,

Нащадку славних віків.

 

День Збройних сил України – це свято відважних героїв, яке об’єднує воєдино і славить усіх захисників держави: сухопутні війська, повітряні та військово-морські сили.

У такий нелегкий для України час 6 грудня є особливим святом і у закладах освіти, оскільки саме завдяки військовим на передовій, які нині захищають територію нашої країни від ворогів, піклуються про її безпеку та зміцнення обороноздатності, наша Батьківщина досі лишається суверенною незалежною державою.

Так, учні та педагоги Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 41 з нагоди святкування Дня Збройних сил беруть участь в акції з виготовлення оберегів «Зроби подарунок військовослужбовцю». В 1-11 класах пройшли єдині уроки до 30-ї річниці заснування Збройних сил України. У бібліотеці функціонує інформаційний стенд «Цікаві факти про українську армію».

Найменші  учні - першачки  разом з класними керівниками  прослухали розповідь про захисників України, приєдналися до акції «Зроби подарунок військовослужбовцю» і власноруч виготовляли обереги для них.   

Учні 3-Б не новачки у справі волонтерства. Третій рік  їхні поробки і листи отримують українські воїни. Свої роботи вони вирішили назвати «Слов’янські руни – обереги для українських вояків». А ще третьокласники демонстрували свою спортивну вправність у  змаганнях «Нумо, хлопці!».

У 4-В дізналися про те, як звичайна транспортна техніка перетворювалась на бойову. У гості до них завітав ветеран Збройних Сил України, Фрейліх Роман Ільдарович, старшина 78 батальйону матеріально-технічного забезпе-чення.

Юнаки та дівчата 9-А класу взяли участь у захопливому квесті «Що я знаю про Збройні сили».

У день, коли кожен патріот нашої Батьківщини згадує і пишається героями і вшановує тих, хто боронив Україну до останнього подиху, учнівська родина 41-ї школи вшанувала подвиг захисників Вітчизни.