Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

З Днем народження, рідний район!

   День народження - це завжди своєрідний підсумок прожитих років, досягнутих успіхів та цілей. Саме таким він цьогоріч є для саксаганців, які 13 листопада відзначатимуть славне 38-річчя серцевини Кривбасу.

   Було це не так і давно: у останній декаді осені 1975 року на карті міста з'явився новий район. Створений шостим  і єдиним із числа семи районів міста, рік заснування якого співпадає з визначною датою - 200 - річчям Кривого Рогу.

   Життя району набуло стрімкого розвитку від 18 листопада, коли у відповідності з Указом Президії Верховної Ради України рішенням виконкому міської ради депутатів трудящих було встановлено межі нового району, куди увійшли: від Жовтневого району – житловий масив рудника ім.Фрунзе, промисловий майданчик Центрального рудоремонтного заводу; від Дзержинського району межа йде по пр. Гагаріна (вул. 50-річчя Радянської міліції), нова частина Довгинцевого (взуттєва фабрика №3); від Центрально-Міського відійшов житловий масив рудника ім. Кірова.  В цілому площа нового району склала  39,7 кмз чисельністю населення  у 137 тис. осіб.

   Центром району стала (тоді – райком Компартії України) вулиця Харцизька, у будинку колишнього відділу робітничого постачання рудника  ім. Кірова.

   Яскравий початок історичному життю району поклало призначення першого голови виконкому районної Ради Віктора Богатиря –1936 р. н., депутата, українця, члена КПРС, який тоді очолював виконком Дзержинської райради.

   Та, як  швидко плине час, перегортаються сторінки літопису району…

   Сьогодні  славний Саксаганський – перлина Кривбасу: пишається у своїй величі його візитна картка – дев'ятикупольний Спасо-Преображенський кафедральний собор. Його неповторне обличчя створюють оригінальні за своєю архітектурою станції швидкісного трамваю, сучасні будівлі, висотні житлові мікрорайони, геологічні пам’ятки природи «Сланцеві скелі» та «Виходи амфіболітів».

   «Ми тут живем, це дім наш і родина, - говорять тутешні мешканці. Сучасна районна влада робить все необхідне і можливе задля процвітання ріднокраю».

   Отож, бажаємо Саксаганському району і його жителям благополуччя, довгих і щасливих років життя у дружбі, злагоді і єднанні!