Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Боротьба з карантинними рослинами

Закон України «Про благоустрій населених пунктів» визначає правові засади благоустрою населених пунктів і спрямований на створення умов, сприятливих для життєдіяльності людини. Відповідно до його вимог підприємства, установи та організації зобов’язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою, прилеглу до цих об’єктів територію та забезпечувати благоустрій земельних ділянок.

Рішенням Дніпропетровської обласної ради від 23.03.2012 № 259-12/VI «Про регіональну Програму з локалізації та ліквідації амброзії полинолистої та інших карантинних організмів на території Дніпропетровської області протягом 2012 - 2026 років» було затверджено відповідну регіональну програму, мета якої проведення комплексу заходів із локалізації та ліквідації вогнищ карантинного бур’яну, зменшення кількості випадків захворювання на алергію серед населення, пов’язаних з цвітінням амброзії, приведення в належний фітосанітарний, екологічний та естетичний стан території області.

Відповідно до пункту 2.2.1.9 Правил благоустрою території м. Кривого Рогу, затверджених рішенням Криворізької міської ради від 31.01.2023 № 1685 «Про затвердження Правил благоустрою території м. Кривого Рогу», суб’єкти у сфері благоустрою на земельних ділянках, наданих їм на праві власності чи користування, а також на закріпленій території, мають виконувати регулярне косіння газонів, уживати заходів щодо боротьби з карантинними та іншими рослинами, зокрема амброзією, в межах 20 м від межі земельної ділянки або до проїзної частини вулиці.

Промислові підприємства району різних форм власності регулярно проводять заходи з ліквідації карантинних рослин на прилеглих та закріплених територіях.