Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Саксаганські пришкільні табори закрили другу зміну

 

Канікули, канікули весела пора,

Їм так радіє уся дітвора.

 

Літо - час ігор, розваг, свободи у виборі занять, це період вільного спілкування дітей. 

Під час літніх канікул на базі загальноосвітніх навчальних закладів району з 17 червня по 1 липня 2016 року працювало 9 дитячих закладів відпочинку з денним перебуванням дітей. У таборах було охоплено змістовним дозвіллям 1062 дитини, серед них 200 дітей різних пільгових категорій.

Цікаві заходи ігри та конкурси проводились у актових та спортивних залах, на спортивних майданчиках.  Педагоги доклали максимум зусиль, щоб дозвілля дітей було цікаво організованим. Кожен день був насичений різноманітними заходами та складався з урахуванням побажань дітей. Основним змістом виховної діяльності пришкільного закладу відпочинку є забезпечення необхідних умов для організації дозвілля дітей і підлітків, формування здорового способу життя, творчого і духовного. Всі дні були тематичними. Діяльність таборів була насичена різноманітними подіями, приємними сюрпризами. Щодня вихованці брали участь у різних видах спортивних змагань, були учасниками конкурсів, вікторин, брейн-рингів; малювали та розважались. 

У закладах з денним перебуванням функціонували гуртки та секції різних напрямків, до роботи яких залучалися позашкільні заклади: «Центр дитячої юнацької творчості «Сонях», «Центр туризму, краєзнавства та екскурсій для учнівської молоді «Мандрівник», «Станція юних техніків», «Центр спорту дітей, юнацтва та молоді «Олімп».

Робота таборів з денним перебуванням була спланована цікаво, з використанням ресурсів району та міста. Діти відвідували культурно-розважальні центри, атракціони, вистави та виставки, ходили в походи та на екскурсії. Вихованці закладів відпочинку відвідали музей Криворізького авіаційного коледжу, музей АТО, музей залізничної слави Криворізького регіону, Храм святої Тетяни, пожежну частину тощо.

01 липня у кожному дитячому закладі відпочинку провели закриття табірної зміни. Для кожного пришкільний табір приніс щось своє, особливе, неповторне.