Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Якісна питна вода – для втамування спраги!

       Влітку так хочеться пити! Багато хто навіть на вулиці і в транспорті не розлучаються з освіжаючими напоями. Коли ви багато п’єте, до вибору напоїв варто поставитися особливо обережно. Адже організму зовсім небайдуже, чим ви збираєтеся втамувати спрагу.

        Часто напої використовують не за призначенням. Пиво, алкогольні напої, солодкі газовані напої краще залишити для застіль та пікніків. Для поповнення запасів води в організмі вони не підходять. Алкоголь, наприклад, сприяє зневоднення. Не випадково, під час і після застілля виникає бажання випити щось нейтральне. Солодкі газовані напої тішать смакові рецептори, але запаси потрібної організму води не заповнюють. Пиво провокує посилену роботу видільної системи та додаткові втрати рідини з сечею. Ці напої створюють ілюзію втамування спраги, але не насичують організм тією водою, яку він вимагає.

           Кращими джерелами втамування спраги є: якісна питна вода, свіжі соки і морси та чаї. Чудово, якщо у спеку ви не пошкодуєте часу і приготуєте домашній квас або  лимонад. З цими напоями ви поставите в організм не тільки воду, але і необхідні вітаміни.

         Втамувати спрагу у спекотний день охолодженими напоями та поласувати морозивом  Ви можете в супермаркетах та об’єктах ресторанного сервісу району «Лісова поляна», «Танго», «Вілен», «Магеллан» та інші. Супермаркети «Ашан», «Метро», «Сільпо», «Варус», фрешмаркет «Брусничка» та мережа магазинів «АТБ» пропонують своїм покупцям великий вибір якісної питної води відомих торговельних марок та виробників, а в торговельно-розважальному центрі «Сонячна галерея» Ви маєте можливість придбати свіжоприготовлені молочні коктейлі та соки.

Вживайте щодня чисту воду та Будьте завжди здорові!