Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відкритий районний турнір з міні-футболу серед збірних команд учнів закладів освіти 8-х класів на «Кубок Саксагані», присвячений до 72-ї річниці визволення міста Кривого Рогу від фашистських загарбників

   З метою популяризації та підвищення масовості дитячо-юнацького футболу в районі та місті, зміцнення здоров’я дітей і підлітків шляхом залучення їх до регулярних занять ігровими видами спорту, 06 лютого 2016 року, за ініціативи та підтримки виконкому Саксаганської районної у місті ради, громадської організації «Громадський контроль міста Кривого Рогу» (Юрченко В. С., Коношко О. Л.), на базі спортивного комплексу комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 10» (вул. Бикова, 4) відбувся другий відкритий районний турнір з міні-футболу серед збірних команд учнів закладів освіти 8-х класів (2001-2002 р. н.) на «Кубок Саксагані», присвячений до 72-ї річниці визволення міста Кривого Рогу від фашистських загарбників.

   В змаганнях взяли участь 100 юних спортсмени з 10 закладів освіти: Саксаганського (КЗШ №№ 41, 72, КНВК № 35, КСШ № 74), Довгинцівського (КЗШ № 130, КПГ, КНМТЛ № 81) та Жовтневого (КЗШ № 126, КЗШ № 62 (1), КЗШ № 62 (2)) районів. Команди грали за Олімпійською системою на вибування.

   На початку заходу учасники турніру вшанували пам'ять всім українським воїнам і мирним жителям, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході України.

   Другий рік поспіль в матчі за І-ІІ місця зустрілися минулорічні фіналісти. Цього разу перше місце здобула команда юних футболістів КЗШ № 130 (тренер Зізюк І. К.), друге  місце залишила за собою команда КЗШ № 62 (1) (тренер Лежепьокова С. Л.), третє місце посіла команда юних спортсменів КСШ № 74 (тренер Безбожний А. Д.).

   Від спонсорів турніру команди призери відкритих районних змагань були нагороджені кубками, грамотами та медалями.

   Команда-переможниця турніру, окрім перехідного «Кубку Саксагані», отримала головний приз – футбольний м’яч.          

Організаційним комітетом турніру  статуетками було відзначено трьох кращих гравців:

- «Кращий захисник» – Овсянік Дмитро (КЗШ № 130);

- «Кращий воротар» – Ніколенко Богдан (КЗШ № 62);

- «Кращий нападник-бомбардир (6 м’ячів) – Шевченко Максим (КЗШ № 130).

   Тож, побажаємо турніру довгого життя та розмаху міського масштабу!