Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

‼ Відмовляєте споживачам у видачі розрахункового документа чи у розрахунках POS-терміналом?

Використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) є обов'язковим для фізичних осіб-підприємців   платників єдиного податку  2, 3 та 4 групи, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

Платники єдиного податку 1 групи (це ФО-П, які займаються виключно роздрібним продажем товарів з торговельних місць на ринках та/або надають побутові послуги населенню) відповідно до положень Податкового кодексу звільнені  від обов'язку  застосовувати   РРО та/або  ПРРО при здійсненні господарської діяльності.

Можна не використовувати РРО/ПРРО при продажу товарів і послуг, якщо проводити розрахунки через установу банку або отримувати платежі через інтернет-банкінг.

За недотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги), у т.ч. з використанням електронних платіжних засобів, після проведення фактичних перевірок на об'єктах, де наявні порушення, до фізосіб-підприємців, посадових осіб юридичних осіб  податківці застосують штраф ‼ від 1 700 до 3 400 грн, а Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав cпоживачів  –  8 500 грн.