Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Проїзд для багатодітних сімей

   Законом України “Про охорону дитинства” визначено, що діти з багатодітних сімей користуються правом безоплатного проїзду усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних, незалежно від відстані та місця проживання.

   В наслідок недостатнього фінансування на теперішній час відсутні бланки посвідчень дітей з багатодітних сімей, що унеможливлює реалізацію права дітей на безоплатний проїзд.

   Міністерствами  соціальної політики та інфраструктури України вирішено питання щодо надання права на пільговий проїзд дітям з багатодітних сімей на підставі:

- довідки про склад сім'ї, затвердженої наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 22. 07. 2003 № 204 (зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 13. 09. 2003 за № 709/8030);

- копії свідоцтва про народження дитини, завіреної печаткою районної у місті ради (для дітей віком від 06 до 16 років);

- оригіналу документа, що посвідчує особу з фотокарткою (учнівський квиток для дітей від 06 до 16 років; студентський квиток або паспорт для дітей від 16 до 18 років).

   Шановні батьки багатодітних сімей!

   Для отримання учнівського квитка вам необхідно звернутися  до адміністрації навчального закладу в якому перебуває ваша дитина.

   Для завіряння копії свідоцтва про народження дитини вам необхідно звернутися до виконкому Саксаганської районної у місті ради (вул. Мелешкіна, 32 каб. 121, 122).

   Для отримання довідки про склад сім'ї вам необхідно звернутися до підприємства житлово-комунального господарства за місцем реєстрації сім'ї.