Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Неодноразові переможці «Z_ефір» з Кривбасу

Фестиваль «Z_ефір» - гарний старт

для подальшого розвитку починаючих

«зірочок». Здібності є у кожній дитини.

Допомогти знайти їй місце в

суспільстві і проявити власний

талант на повну – завдання для

дорослих!

Олег Кужман, заступник голови Дніпропетровської ОДА

 

Покоління Z - це діти, народжені після 2000 року. Це перше покоління, яке народилося в цифровому світі і вже не може уявити собі життя без мобільного інтернету та інших гаджетів. Вони від народження живуть в світі без кордонів, правда, часто цей світ обмежений екраном монітора. Ці діти спілкуються на «ти» з найрізноманітнішими технічними новинками, ведуть смс-переписку з трьома друзями одночасно, при цьому слухаючи музику і розмовляючи з дідусем. Їх світ яскравий, вільний від забобонів і зі зручним тачскріном. Вони – сучасне покоління, що вражає успіхами в комп’ютерних технологіях.

Саме таких сучасних талановитих дітей і юнаків, віком 5-16 років, було запрошено на обласний дитячо-юнацький фестиваль «Z_ефір у 2019 році». Взагалі, брали участь у відбіркових турах фестивалю близько 30000 дітей та юнаків.

У першому турі фестивалю Кривий Ріг було представлено такими колективами та окреми виконавцями закладів культури Саксаганського району:

- інструментальний жанр: оркестр народних інструментів КПМНЗ «Криворізька міська музична школа № 13» КМР (кер. Володимир та Світлана Дорошкевич), Нікіта Красін, соліст-інструменталіст, сопілкар КПМНЗ «Криворізька міська школа мистецтв № 1» КМР (кер. Володимир та Тетяна Коровко), ансамбль бандуристів «Джерельце» КПМНЗ «Криворізька міська музична школа № 3» КМР (кер. Маргарита Юзефович), ансамбль гітаристів «Great sound» КПМНЗ «Криворізька міська музична школа № 13» КМР (кер. Наталія Крутянкова);

- вокальне мистецтво (колективи): ансамбль української народної пісні «Ожина» КПМНЗ «Криворізька міська школа мистецтв № 1» КМР (кер. Володимир та Тетяна Коровко), зразковий аматорський колектив «Арт-студія «Детский мир» КЗ «Палац культури «Саксагань» КМР (кер. Наталія Журавель);

- вокальне мистецтво (солісти): В. Плісюк, А. Котляр, А. Верповська, М. Воробейчик, С. Боровінська, О. Давидова, В. Лескова, М. Орлова, С. Хількевич (кер. Наталія Журавель).

На заключному Гала-концерті ІІ обласного дитячо-юнацький фестивалю «Z_ефір у 2019 році» на головній сцені Дніпропетровського театру опери та балету виступали оркестр народних інструментів КПМНЗ «Криворізька міська музична школа № 13» КМР (кер. Володимир та Світлана Дорошкевич) та Нікіта Красін, соліст-інструменталіст, сопілкар КПМНЗ «Криворізька міська школа мистецтв № 1» КМР (кер. Володимир та Тетяна Коровко). Вони стали абсолютними переможцями кожний у своїй номінації.  Дипломи лауреатів І ступеня, кубки, фестивальні капелюхи та футболки, цінні подарунки переможцям вручав перший заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олег Кужман.

Переможці давали інтерв’ю журналістам «34 каналу», співали Гімн Кривого Рогу. Тепер у рідному місті наші зірочки будуть сяяти ще яскравіше та талановитіше.