Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Благовіщення Пресвятої Богородиці

«Благовіщення» - означає добру, радісну звістку. Свято присвячене спогаду про день, коли Діві Марії явився архангел Гавриїл і сповістив про прийдешнє народження Ісуса Христа – Сина Божого, який візьме на себе гріхи всього людства.

Символом Благовіщення вважається біла лілія. В язичництві вона була символом родючості й любові, християнство додало цій квітці значення непорочності, чистоти і святості.

У день Благовіщення Марії явився архангел Гавриїл, привітавши її словами: «Радуйся, Благодатна, Господь з Тобою!». Ангел приніс Діві Марії благу звістку – що їй судилося народити Сина Божого.

Благовіщення Пресвятої Богородиці - одне з найсвітліших православних свят, яке християни відзначають щорічно, 7 квітня.

Церква вважає, що цим днем і починається Євангельська історія: разом із благою звісткою було покладено початок порятунку людського роду.

З нагоди свята дозволяються певні послаблення у дотриманні Великого посту. Їсти можна, зокрема, страви з риби та морепродуктів.

Важливо на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці робити добрі справи, подавати милостиню, не сваритися з рідними та близькими.

У день Благовіщення Пресвятої Богородиці варто відкласти все суєтне, побутове й зосередитися на змісті свята.

Цього дня не рекомендується займатися важкою фізичною працею. Не варто також займатися шиттям, розчісуватися, стригтися. «Птах гнізда не в’є, дівчина коси не заплітає», – так приказка приказка про саме Благовіщення.

Шановні мешканці Саксаганського району нагадуємо вам, що всі церковні обряди проводяться обмежено. Такі заходи вимушені через недопущення масового скупчення людей та зменшення ризику інфікування, тож просимо вас поставитись відповідально до заходів безпеки та залишатися вдома.

Пам’ятайте, що весна – це час пробудження природи. Тож бажаємо, щоб у житті кожного з нас було якомога більше здоров’я та світлих моментів!