Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Довгоочікувана «Весна Рудани»

Сучасний культурний простір Криворіжжя неможливо уявити без великої кількості широкомасштабних проєктів, фестивалів і конкурсів. Нові умови, в яких опинилась українська культура із здобуттям Україною незалежності, вимагають пошуку нових ефективних способів презентації мистецьких зразків.

Одним із культурних визитівок нашого міста є проведення фестивалю народної творчості «Весна Рудани». Цей фестиваль є найулюбленішим у мешканців міста, особливо Саксаганського району, бо район є найбільшим за кількістю населення, дітей, закладів культури й освіти.

Саксаганці завжди ретельно й «з душею» готуються до цього творчого свята. Ось і в цьому році заклади культури, освіти, громадські об’єднання, молодь, майстрині, навіть військові прийматимуть участь у захоплюючому заході. Наш район багатий на таланти абсолютно всіх напрямків і жанрів мистецтва: вокал, хореографія, оригінальний жанр, інструментальний жанр, образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво тощо.

Відбіркові тури районного огляду-конкурсу в рамках фестивалю народної творчості «Весна Рудани» вже розпочалися. Спочатку в самих закладах визначаються з учасниками, потім районною мистецькою радою  проводяться тури, на яких відбирають на огляд-конкурс найкращих виконавців. А в цей час аматори образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва проводять огляд робіт та визначаються з найкращими.

В цьому році багато цікавинок чекає на глядачів. Не будемо презентувати заздалегідь усіх новинок, але хочемо сказати, що акцент багатьох номерів на колективну роботу, тобто над одним твором працюватимуть багато виконавців, колективна творча робота.

«Весна Рудани» - це не просто концерт, це активна взаємодія артиста і глядача, яка надає можливість, поєднавши в єдиному просторі широку аудиторію, долучитися до мистецтва, сприйняти й оцінити його, взяти участь в творчому процесі. Відбірккові тури фестивалю сприяють творчому спілкуванню – висловлюються нові ідеї, створюються нові творчі концепції, художні колективи отримують можливість обмінятись досвідом, підвищити власний професійний рівень.  

21 березня 2020 року о 13.00 в міському комунальному закладі «Палац культури «Мистецький» Криворізької міської ради міську комісію та усіх глядачів чекають незабутні майстер-класи, фото-зони, виставки, виступи найкращих творчих колективів та окремих виконавців Саксаганського району. Після закінчення свята учасників фестивалю буде нагороджено й організовано дозвілля - відвідування кінотеатру «Олімп» (ТзОВ «Дрім-Волд»).

Сподіваємося, що фестиваль «Весна Рудани» розкриє нові таланти та підійме на новий творчий рівень багатьох учасників районного огляду-конкурсу. Всім артистам, керівникам бажаємо творчого натхнення, чудових емоцій та перемоги!