Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про роботу районної робочої групи з питань ліквідації осередків стихійної торгівлі в районі

      Щодня, в денний і вечірній час, працівниками Саксаганського відділення поліції Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Дніпропетровській області області спільно з працівниками виконкому районної у місті ради проводяться рейди щодо впорядкування та ліквідації стихійної торгівлі на вулицях, площах, біля ринків району.

      Так, працівниками Саксаганського відділення поліції Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Дніпропетровській області за результатами рейдової роботи з початку року складено п’ять адміністративних протоколів за ст. 160 КУпАП (торгівля з рук у невстановлених місцях).

      Районною робочою групою з питань ліквідації осередків стихійної торгівлі щоденно відпрацьовується територія на перехресті пр. 200-річчя Кривого Рогу та вул. Співдружності, де останнім часом «процвітала» стихійна торгівля.       

      З торгуючими проводиться роз’яснювальна робота, щодо переміщення їх на територію ринку «Ювілейний».

      Результати посиленої щоденної протидії стихійній торгівлі вже відчутні – вулиці району стали значно вільнішими. Але для повної ліквідації цього явища необхідно, щоб мешканці району відмовились від купівлі товарів з рук. Адже здійснюючи, на перший погляд, дріб’язкову покупку на «стихійному ринку» громадяни тим самим підтримують стихійну торгівлю, яка  наражає їх на потенційну небезпеку для здоров'я та життя. Крім того, законодавство України не передбачає захист прав споживачів при їх порушенні на «стихійних ринках».

      Шановні мешканці, будьте пильні, не купуйте продукцію сумнівної якості в місцях стихійної торгівлі. Подумайте про своє здоров'я і про здоров'я своїх близьких.