Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Районні військово-спортивні змагання до Дня збройних сил України «Нумо хлопці та дівчата!»

З метою пропаганди та популяризації престижу служби в збройних силах України, патріотичного  виховання учнівської молоді, що спонукає особистість до осмислення себе як частинки великого українського народу, пробуджує національну самосвідомість, розвиває розумові і фізичні здібності, кмітливість і спритність, взаєморозуміння, дружбу та взаємоповагу один до одного, а також перевірки фізичної підготовки школярів, на базі КСШ № 118 (мкр. Сонячний, 1) 04 грудня 2017 року відбулися районні військово-спортивні змагання «Нумо хлопці та дівчата!» серед збірних команд учнів закладів освіти 11 класів, присвячені до Дня заснування збройних сил України, в яких взяли участь 200 учнів з 18 закладів освіти.

Цей день був справжнім святом для допризовників, адже в спортивному залі КСШ № 118 курсанти Донецького юридичного інституту МВС України продемонстрували свої професійні навички з затримки правопорушників.

Згідно положенню змагань, допризовна молодь району змагалася в особисто-командних вправах у восьми дисциплінах: стрільбі з пневматичної гвинтівки, підтягуванні на перекладині, підготовці зброї до стрільби, стройовій підготовці, комплексній вправі за одну хвилину, ривку 16 кг гирі, військовій медичній вправі серед дівчат та перетягуванні канату.

Переможці та призери особистого заліку в військово-спортивних змаганнях були нагороджені грамотами та медалями. В загальнокомандному заліку переможцями святкового заходу стала збірна команда КГ № 91 (вчитель Лепендін О. О.), друге місце виборола команда КЗШ № 19 (вчитель Трофименко С. Ф.), третє місце залишила за собою збірна команда КСШ № 118 (вчитель Твердохліб О. М.). В командній вправі з перетягування канату переможці визначилися наступним чином: І місце - КЗШ № 120, ІІ місце – КСШ № 118, ІІІ місце – КЗШ № 19. 

Всі команди-призери районних змагань були нагороджені кубками, грамотами, медалями та солодощами. Від депутата Саксаганської районної у місті ради від політичної партії Опозиційний блок Симонік Тетяни Юріївни команди призери отримали компаси та медичну аптечку.

Цього дня всі учасники змагань показали свої неабиякі здібності. І хай за положенням заходу призерами вважаються лише три команди, переможцями стали всі присутні, адже тут вирував справжній патріотичний український козацький дух, дружба та взаємоповага один до одного, величезний заряд позитивних емоцій та гарного настрою.

Змагання перетворилися у справжнє яскраве видовище, яке супроводжувалося хореографічним та вокальним номерами та активно підтримувалося вболівальниками.

Виконком Саксаганської районної у місті ради вдячний за допомогу в організації та проведенні змагань депутату Саксаганської районної у місті ради Симонік Тетяні Юріївні та адміністрації КСШ № 118 в особі директора Черняковій Оксані Анатоліївні.

Молодь - це майбутнє нашого краю, країни, майбутнє нашого народу. Нинішні успіхи і перемоги молодих - це запорука благополуччя країни та суспільства у завтрашньому дні.

Тож з наступаючим всіх святом збройних сил України.