Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До уваги батьків чи законних представників дітей з ДЦП!

У 2019 році в Україні запроваджений новий механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу.

З метою охоплення особливим піклуванням дітей, які мають проблеми зі здоров’ям, 27 березня 2019 року прийнято Постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу».

Згідно з Порядком один з батьків дитини з інвалідністю  внаслідок дитячого церебрального паралічу чи її законний представник подає до управління праці та соціального захисту населення заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи у довільній формі із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями:

- паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;

- індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;

- виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о).

Перелік реабілітаційних установ формується Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю і оприлюднюється на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики.

Прийом документів на отримання реабілітаційних послуг здійснюється спеціалістами управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: вул. С. Перовської, буд. 16 а, (каб. 201), тел. для довідок: 405-54-29  (моб. тел.097 325 01 03).