Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Від школи знань до школи розвитку

   04  березня 2014 року на базі Криворізької загальноосвітньої школи № 58 відбулося засідання круглого столу вчителів історії та правознавства навчальних закладів району за темою: «Від школи знань до школи розвитку». Головними завданнями професійного зібрання були визначені такі:

- переорієнтувати викладання історії та правознавства на компетентнісний підхід до навчання як пріоритетну складову виконання вимог Державного стандарту,

- стимулювати використання інноваційних і здоров’язбережувальних технологій як головного засобу забезпечення компетентнісного підходу до навчання,

- обмін досвідом щодо розвитку особистості школярів засобами шкільних і районних інтелектуальних конкурсів в ході позакласної та позашкільної роботи.

        

   Новий Державний стандарт базової і повної загальної середньої освіти, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 № 1392, вчителі-предметники почали впроваджувати з 01 вересня 2013 року в 5-х класах. Тому перш за все учасники круглого столу звернулись до вимог нового Держстандарту в галузі «Суспільствознавство» і проаналізували відмінності нової та попередньої його редакцій. Наступним кроком стало обговорення пріоритетних завдань вчителів історії та правознавства в чотирьох напрямках:

- забезпечення компетентнісного підходу на уроках історії як головна вимога Держстандарту,

- використання інноваційних технологій як засіб розвитку сучасної особистості,

- розвиток особистості засобами шкільних і районних інтелектуальних конкурсів,

- створення умов для виховання особистості в ході позакласної та позашкільної роботи.

         

   З повідомленнями виступили вчителі історії та правознавства Криворізької загальноосвітньої школи № 119 Старушенко В.В., Криворізької загальноосвітньої школи № 17 Бойкова Т.І., Криворізької загальноосвітньої школи № 72 Капильцова В.І., Криворізької загальноосвітньої школи № 58 Усеінова М.В.

        

   В кінці засідання учасники відвідали шкільний музей Трудової слави випускників Криворізької загальноосвітньої школи № 58, в якому ознайомились з цікавими матеріалами, що висвітлюють 65 років діяльності шкільного колективу, та прийняли рекомендації круглого столу.