Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація про стан виробничого травматизму та професійної захворюваності на підприємствах Саксаганського району за 2016 рік

     Управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради повідомляє, що протягом 2016 року на підприємствах району відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Кривому Розі обліковано 15 випадків виробничого травматизму, у тому числі 2 випадки, які сталися в ІV кварталі 2015 року, з них 1 - на ТОВ «Сітісервіс-КР» зі смертельним наслідком, 1 – на ТОВ «Промис-ловий ремонт» з можливою інвалідністю, та 1 випадок в ТОВ «МЕТІНВЕСТ – Криворізький ремонтно-механічний завод», який стався в 2014 році.

     Фактично протягом 2016 року сталося, розслідувано і взято на облік 12 випадків, під час яких постраждали 12 працівників.

     Протягом 2016 року допущено 2 нещасних випадки зі смертельними наслідками, а саме:

-  на ПП «Одіум-Престиж» нещасний випадок стався 22. 08. 2016 з водієм автотранспортних засобів Олійником В. П. внаслідок дорожньо-транспортної пригоди на території підприємства;

-  в ТОВ «Сітісервіс-КР» нещасний випадок стався 05. 09. 2016 з двірником Василигою О. І. внаслідок контакту з тваринами, комахами, іншими представниками фауни, а також флори.

     Групових нещасних випадків у звітному періоді не зареєстровано.

     Аналіз стану виробничого травматизму на підприємствах району за 2016 рік у порівнянні з 2015 роком показав, що загальний рівень травматизму зменшився на 10 випадків (12 випадків проти 22 відповідно) або на 45 %.

     Причинами випадків виробничого травматизму у восьми випадках, що складає 67 % стала особиста необережність потерпілих внаслідок падіння під час пересування.

     У звітному періоді внаслідок травм втрачено 369 днів працездатності, матеріальні наслідки склали 53,3 тис. грн.

     Згідно з аналізом професійних захворювань протягом 2016 року зареєстровано 7 випадків професійних захворювань у працівників підприємств району, які мають шкідливі умови праці, з них 5 – в ТОВ «МЕТІНВЕСТ – Криворізький ремонтно-механічний завод».

     Загалом по району рівень профзахворювань у порівнянні з відповідним періодом минулого року зменшився на 2 випадки (7 випадків проти 9 відповідно).