Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація про роботу комісії виконкому районної у місті ради по вирішенню питань, пов’язаних з наданням населенню субсидій і державних допомог за 2020 – 2021 роки

Для підтримки малозахищених верств населення району, а саме: пенсіонерів, сімей з дітьми, малозабезпечених сімей, багатодітних родин в управлінні праці та соціального захисту населення працює комісія виконкому районної у місті ради по вирішенню питань, пов’язаних з наданням населенню субсидій і державних допомог.

Виходячи з конкретних життєвих обставин, що склались у родинах, субсидія та державні допомоги призначаються, як виняток, за рішенням комісії.

Рішення комісії приймаються виважено, з індивідуальним підходом до кожної родини.

Протягом 2020 року проведено 51 засідання комісії.

Комісією розглянуто 1188 справ.

Призначено субсидій 525 сім’ям, з них: на понаднормову площу непрацездатним непрацюючим пенсіонерам, які проживають самі – 257 особам, з урахуванням фактично проживаючих громадян – 77 сім’ям,  з середньомісячним сукупним доходом меншим, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії – 128 сім’ям.

Відповідно до чинного законодавства відмовлено у призначенні житлової субсидії – чотирьом сім’ям, припинено – 58 сім’ям.

Протягом року розглянуто 19 звернень громадян району щодо призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та 12 осіб занесено до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, за місцем фактичного проживання.

Також розглянуто 570 заяв щодо призначення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, з них: призначено соціальні виплати 534 сім’ям, в тому числі щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання та оплату житлово-комунальних послуг – 482 сім’ям, відмовлено/припинено – 36 сім’ям.

2021 рік розпочався з засідання комісії виконкому районної у місті ради по вирішенню питань, пов’язаних з наданням населенню субсидій і державних допомог, яке відбулося 5 січня 2021 року. На засіданні комісії розглянуто 53 заяви мешканців району.

За результатами розгляду справ комісією призначено соціальні виплати внутрішньо переміщеним особам – 14 сім’ям, житлову субсидію –  37 сім’ям, відмовлено/припинено соціальні виплати внутрішньо переміщеним особам –двом сім’ям.