Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Різдвяний турнір з баскетболу на Кубок Саксаганського району серед школярів 7-9 класів

         З метою змістовного дозвілля та зайнятості дітей в зимовий канікулярний період шляхом популяризації та розвитку юнацького баскетболу в районі, зміцнення здоров’я учнів залучаючи їх до регулярних занять ігровими видами спорту, виявлення здібних спортсменів та підготовки збірних команд району для подальшої участі у міських і обласних змаганнях, з 04 по 05 січня 2017 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа № 8» (вул. Волосевича, 1е) відбувся VІ традиційний районний Різдвяний турнір з баскетболу на «Кубок Саксаганського району» серед юнаків шкільного віку 7-9 класів, в якому взяли участь 120 спортсменів з 10 команд (КЗШ №№ 21, 31, 41, 68, 119, 124, КНВК № 35, КПНЛ, КСШ №№ 70, 118).

         Змагання відбулися в двох групах («А» і «Б») по коловій системі, переможці яких зустрічалися між собою в півфіналі.

         З перших ігор було видно, що ніхто не хотів поступатися один одному. Весь час на майданчику трималась запекла боротьба.

         Перемогу та Різдвяний «Кубок Саксаганського району 2017 року» отримала дружна команда юних баскетболістів КЗШ № 124 (тренер Борбулевич І. В.), друге  місце здобула дуже перспективна команда КЗШ № 119 (тренер Півненко А. С.), третє місце виборола вольова команда КНВК № 35 (тренер Демченко А. А.), четвертою стала команда КЗШ № 21 (тренер Токарчук Ю. Т.).

         Організаційним комітетом та суддівським корпусом змагань були визначені кращі гравці турніру: кращім нападником – Данилюк Дмитро (КНВК № 35), кращім центровим – Явкін Валерій (КЗШ № 119), кращім захисником – Ботаченко Дмитро (КЗШ № 124), які отримали пам’ятні статуетки.

         Переможці та призери районних змагань були нагороджені кубками та грамотами. «Солодким» спонсором цьогорічних змагань з баскетболу для всіх команд став член виконкому Саксаганської районної у місті ради Шаповал Олег Станіславович.

         Турнір було проведено з метою виявлення кращих спортсменів для формування юнацької збірної команди Саксаганського району, яка в лютому 2017 року візьме участь у традиційних міських змаганнях з баскетболу пам’яті народного депутата України 3-х скликань, почесного громадянина міста Кривого Рогу Гурова Вадима Миколайовича.

         Захід був висвітлений телерадіокомпанією «Рудана».