Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом

Сьогодні сучасний світ відкриває перед нами великі можливості, ми поспішаємо жити не замислюючись над тим, що іноді потрібно зупинитися, потурбуватися про себе, про своє життя, лише здорова людина відчуває себе повноцінною особистістю. Лише здорова людина приносить користь суспільству.

Але на превеликий жаль, разом з прогресом, на планеті впевненою ходою крокує жахлива велика проблема, яка загрожує існуванню всього людства – це чума 21-го століття – СНІД.

З метою формування здорового способу життя, привернення уваги до проблеми поширення венеричних хвороб, підвищення рівня обізнаності учнів про ВІЛ/СНІД, його профілактику у загальноосвітніх навчальних закладах району було проведено ряд заходів з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який щорічно відзначається 1 грудня.

01 грудня 2016 року у Криворізькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 19 проходив день пропаганди здорового способу життя «Молодь проти СНІДу». Було організовано виставку стіннівок на тему «Вдумайся! Зроби вибір на користь здоров’ю». У бібліотеці учні мали можливість переглянути книжкову виставку на тему «Не дай СНІДу шанс!».

Учні 10-11класів Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №51 зустрілися з представниками Всеукраїнської благодійної громадської організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ». Спеціалісти даної організації покликані надавати соціальну, юридичну, гуманітарну, психологічну та медичну допомогу людям, які стикнулися з такою актуальною для сучасного світу проблемою.

Тренінгово-лекційне заняття було присвячене обговоренню шляхів розповсюдження ВІЛ/СНІД, механізмів захисту та толерантного ставлення до людей з ВІЛ/СНІД. Завдання тренерів супроводжувалось змістовними відеофранментами, які відповідали віковим особливостям аудиторії.

У школі активізована робота волонтерського загону, яким було створено та продемонстровано мініатюрний агіттеатр, який був насичений актуальною інформацією з приводу рівня захворюваності на ВІЛ/СНІД в Україні, Дніпропетровській обласні та м. Кривому Розі.

Ми прагнемо донести до всієї громади необхідність вести здоровий спосіб життя, відповідально ставитися до власного фізичного та психічного здоров’я, потрібно бути обережними, і не забувати про те, що ми всі рівні. І неодмінно допомагати та підтримувати всіх тих, хто цього потребує.