Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Звітуємо територіальній громаді: відділ з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи

В зимовий період відділом організовано роботу двох стаціонарних пунктів обігріву в районі. Проведено профілактичну роботу щодо попередження нещасних випадків під час проведення свята Водохреща.

Організовано роботу Саксаганського районного Штабу допомоги криворізьким військовослужбовцям, які виконують військовий обов’язок зі збори допомоги, подарунків, солодощів для військовослужбовців військової частини 3011. 9 січня 2018 року представники районного Штабу на чолі із заступником голови районної у місті ради Криворотнім І. І. доправили зібрану допомогу до місць проходження служби військовослужбовців в/ч 3011.

Організовано роботу щодо виконання протокольних рішень міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Проведено чотири засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, на яких розглянуто ряд питань та надані відповідні доручення.

Уточнено дані плану евакуації району, повторно проведено збір, аналіз даних та розробку проекту Плану евакуації населення району відповідно до оновлених вимог нормативно-правових актів.

Організовано роботу з проведення інвентаризації сирен оповіщення в квітні місяці поточного року, заходи з проведення комплексної регіональної перевірки територіальної системи централізованої системи оповіщення з короткочасним включенням сирен, під час якої також проводилася перевірка технічного стану автономних електросирен підприємствами району.

Проведено декілька тренувань, а саме:

- 20.03.2018 штабне тренування тимчасових органів з евакуації ланки Саксаганського району ланки територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ Дніпропетровської області у м. Кривому Розі на тему: «Дії тимчасових органів з евакуації Саксаганського району у разі загрози та виникнення підтоплення вулиць приватного сектору внаслідок підвищення рівня в р. Саксагань»;

- 26.04.2018 спеціальне тренування служби цивільного захисту місцевого рівня оповіщення і зв’язку ланки Саксаганського району ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Дніпропетровської області у м. Кривому Розі на тему: «Дії територіальної спеціалізованої служби цивільного захисту місцевого (районного) рівня зв’язку і оповіщення щодо забезпечення виконання поставлених завдань у разі загрози виникнення надзвичайної ситуації метеорологічного характеру»;

- 27.04.2018 штабне тренування органів управління цивільного захисту Саксаганського району м. Кривого Рогу на тему: «Дії органів управління та сил цивільного захисту ланки Саксаганського району ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Дніпропетровської області у м. Кривому Розі у разі загрози виникнення надзвичайної ситуації природного характеру».

Проведено підготовку до вивчення стану справ виконкомом Криворізької міської ради щодо роботи у сфері цивільного захисту ланки Саксаганського району ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Дніпропетровської області в м. Кривому Розі. За результатами, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконкому Криворізької міської ради оцінено стан справ, як «добре».

Організовано роботу з суб’єктами господарювання району щодо проведення перевірки стану справ у сфері цивільного захисту. 11 підприємствами та закладами району проведено внутрішній аудит ведення відповідної плануючої документації у сфері цивільного захисту.

Протягом всього часу здійснювався контроль за підготовкою працівників підприємств, установ та закладів у сфері цивільного захисту, в тому числі під час проведення об’єктових навчань, тренувань. Організовано роботу з суб’єктами господарювання щодо планування заходів з практичної підготовки працівників діям у надзвичайних ситуаціях на 2019 рік.

Спільно з представниками 14 державної пожежного-рятувальної частини 3 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області проведено перевірку стану 28 захисних споруд цивільного захисту. Організовано роботу щодо проведення суб’єктами господарювання визначення можливості використання, як найпростіших укриттів підвальних та інших приміщень об’єктів.

Для навчання населенням порядку дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій в районі організовано роботу консультаційних пунктів з питань цивільного захисту, які працюють на базі дільниць ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС-КР». На даних консультаційних пунктах розміщено довідкову інформацію щодо існуючих загроз та правил поведінки громадян у різних небезпечних ситуаціях.

За відповідним звернення ТОВ «МЕТІНВЕСТ-КРМЗ» виготовлено та встановлено покажчики щодо заборони купання біля водоймищ району.

16 жовтня 2018 року в торговельно-розважальному комплексі «Сонячна галерея» ПрАТ «Укрпангруп» на пл. 30-річчя Перемоги, 1, проведені масштабні навчання з питань цивільного захисту. Під час проведення спеціального об’єктового навчання керівництвом ТРК «Сонячна галерея» та суб’єктами господарювання, що розташовані в торговельному комплексі проведено масову евакуацію персоналу та відвідувачів. Підрозділами Державного воєнізованого гірничорятувального загону врятовано двох постраждалих з даху будівлі розважального комплексу. Бригадами швидкої допомоги відпрацьовано питання надання допомоги постраждалим при пожежі

Спільно з Саксаганським районним військовим комісаріатом вживалися організаційні заходи з проведення призову на строкову військову службу громадян та приписки юнаків до призовної дільниці Саксаганського району.

Проведено роботи з суб’єктами господарювання району щодо бронювання військовозобов’язаних працівників на підприємствах та закладах.

 

Завідуюча відділом з питань

надзвичайних ситуацій, цивільного

захисту та мобілізаційної роботи                                                     Г. Стєннікова