Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Кожній дитині потрібна родина!

          Щорічно в Україні  відзначається День усиновлення, яке щороку припа-дає на 30 вересня та співпадає із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії і, мабуть, не випадково. Святий обов’язок дорослих – зробити все можливе, щоб кожна  дитина зростала в сім’ї, любові і достатку.

          З нагоди цього дня у Саксаганському районі, працівники служби у справах дітей, які взяли на себе влаштування долі дітей-сиріт та дітей, що залишилися без батьківської опіки, започаткували хорошу традицію: один раз на рік вони збирають разом сім’ї опікунів, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу однією великою родиною тих, хто не злякався труднощів, віддав частинку свого серця і душі дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування. На теперішній час в Саксаганському районі створено один дитячий будинок сімейного типу, до якого влаштовано шестеро дітей та шість прийомних сімей в яких перебуває десятеро дітей.

          Цього разу зустріч відбувалася 27 вересня в КЗ «Міська дитяча бібліотека № 15», базі знань і добра.

          Для привітання гостей було запрошено вихованців дошкільних дитячих закладів. Дітки співали пісень, танцювали та декларували вірші. Вихованці прийомних сімей також порадували гостей своїми талантами.

          Своєю історією щасливого батьківства поділилися матусі-виховательки прийомних сімей Тітових, Бойко та ДБСТ Ільченко.

          Кожного дня все більше наших громадян відкривають свої серця і двері домівок для дітей, обділених долею.

          Служба у справах дітей виконкому Саксаганському районі забезпечує виконання завдань щодо реалізації державної політики у сфері соціального захисту та профілактики правопорушень серед осіб, які не досягли 18-річного віку, контроль за своєчасністю оформлення документів на усиновлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, як громадянами України так і інших держав.

          Усиновлення – особлива дорога батьківства. Благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами і обов’язково надбаннями і дитини, і дорослого. І тому  від щирого серця вітаємо тих відважних батьків, які здійснили цей відповідальний крок і взяли дитину у свою родину, побажати їм розуміння, доброти, терпіння та здоров’я. Адже бути батьками – один із найважливіших обов’язків, який доводиться виконувати у житті, але водночас найбільш цікавий і гідний старань.  

          Якщо у Вас виникло бажання усиновити дитину, Ви можете звернутися до служби у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради за телефоном: 64-10-51, 64-50-15 або за адресою: вул. Володимира Великого, 32.