Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Виховання патріотичного виховання у молодого покоління»

   Головною запорукою процвітання успішної держави є національно-патріотичне виховання молоді. Адже саме вони вносять свої корективи в закони, суспільне життя, етико-моральні засади. Якими б ми хотіли бачити своїх дітей? Чесними, вихованими, добрими людьми, які поважають старше поколін-ня. Ці якості можна об’єднати в етично-моральну групу, без якої жодне суспільство не існує.

   В.Сухомлинський писав: «Виховання патріотичної свідомості, почуттів і переконань нерозривно пов’язане з розумовим, моральним, трудовим, ідейно-світоглядним, естетичним, емоційним становленням особистості».

Патріоти своєї держави - це свідомі громадяни. Люди, які пам’ятають своє коріння й шанують пам'ять предків, громадяни, які готові в будь - який момент віддати своє життя за Батьківщину.

   Всі батьки хочуть бачити своїх дітей здоровими, сильними, загартованими морально та фізично. Здорова молодь – здорова нація – здорова держава.

   Сучасна молодь залишається сам на сам зі своїми проблемами, не має соціальної підтримки й не може визначитись в різноманітних політичних, соціальних, економічних, морально-етичних напрямах.

   Національний xapaктep виховання полягає у формуванні молодої людини як громадянина України.

   Справжня суть виховної роботи полягає не у наших розмовах з дитиною, не безпосередньому впливові на дитину, а в організації життя дитини.

   Саме тому у закладах культури району школі проводиться багато свят, бесід, диспутів, виховних годин, метою яких є зміцнення і поглиблення найцінніших громадянських якостей молодого покоління, формування їх активної життєвої позиції, спрямування процесу самовиховання патріота-українця.

Завжди особлива увага приділялась прищепленню знань про народні символи України і їх вшанування.

Сфематична модеть людини – партріота

 

   З метою патріотичного виховання структурними підрозділами КЗК «Міська бібліотека для дорослих» розташованими у Саксаганському районі протягом І кварталу 2016 року було проведено:

- дайджест «Душею завжди з Україною» (січень, бібліотека-філіал № 24 КЗК «Міська бібліотека для дорослих»);

- урок патріотизму «Я люблю Україну» (січень, Юнацький відділ КЗК «Міська бібліотека для дорослих»);

- історичне повідомлення «Герої Крут» (січень, бібліотека-філіал № 24 КЗК «Міська бібліотека для дорослих»);

- історичний портрет «Війна і доля» (лютий, бібліотека-філіал № 11 КЗК «Міська бібліотека для дорослих»);

- годину патріотизму «Життя — мов спалах» (лютий, Юнацький відділ КЗК «Міська бібліотека для дорослих»).