Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Проінформований - значить захищений

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Проблема епідемії ВІЛ/СНІДу продовжує залишатись актуальною як в Україні, так і в цілому світі. Як не прикро, але Україна займає одне з перших місць в Європі за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції. За неофіційними даними, сьогодні в Україні ВІЛ-інфікованими є понад 1 % населення

Всесвітній день боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних Міжнародних днів здоров’я і важливою можливістю для підвищення рівня обізнаності, вшанування пам’яті тих, хто пішов з життя, та святкування здобутків, таких як розширення доступу до лікувально-профілактичних послуг.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це можливість дізнатися про факти щодо ВІЛ-інфекції і втілити знання у практику. Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти та усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ – вони можуть за допомогою цих знань дбати про власне здоров’я і здоров’я інших та лікувати тих, хто живе з ВІЛ, відверто,з повагою та розумінням.

Крім того, Всесвітній день боротьби зі СНІДом надає можливість продемонструвати підтримку людям, які живуть з ВІЛ, одягнувши червону стрічку – міжнародний символ обізнаності про ВІЛ-інфекцію.

У бібліотеці-філіалі № 15 комунального закладу культури «Міська дитяча бібліотека» Криворізької міської ради організовано книжкову викладку «СНІД обирає молодих» з метою профілактики розповсюдження СНІДу серед підлітків та молоді в рамках заходів на тему: «Проінформований - значить захищений».

Кожен відвідувач бібліотеки отримав буклет з інформацією про СНІД.