Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Право на гідне життя!

Однією з найбільш складних проблем сучасного суспільства є проблема сирітства, яка сьогодні набуває нових кількісних та якісних характеристик.

Діти, які внаслідок смерті батьків, позбавлення батьків батьківських прав, хвороби батьків, відбування покарання в місцях позбавлення волі чи з інших причин залишилися без батьківського піклування, стають найбільш незахищеними як в соціальному, так і в психологічному плані і мають право на особливий захист.

Якщо ще в минулому сторіччі в дитячі будинки потрапляли діти, чиї батьки загинули, то сучасному суспільству властива інша тенденція – більшість вихованців дитячих будинків є діти, позбавлені батьківського піклування, тобто сиротами за живих батьків.

Часто такими вони стають вже з перших хвилин життя – мати відмовляється від своєї дитини одразу ж після пологів. Турботу про сиріт, зокрема соціальних, бере на себе держава.

У Саксаганському районі за поточний рік четверо горе-матерів відмовились від своїх немовлят одразу ж після пологів, навіть не роздумуючи!

Не зважаючи на всі зусилля працівників медичного персоналу перинатальних центрів, спеціалістів служби у справах дітей виконкому районної у місті ради разом з представниками Криворізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, на при великий жаль, вмовити породіль не покидати своїх малюків не вдалося.

Але завдяки великому бажанню та наполегливій праці спеціалістів служби у справах дітей виконкому районної у місті ради у листопаді двоє з чотирьох янголят влаштовані до сімей на виховання, батьки яких протягом майже 20 років чекали на появу діточок у своїх сім’ях!