Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Захисникам-уклін доземний!»

   Мов весняні струмки збігають роки, приходять у світ нові покоління. Але не старіє, не зникає пам’ять тих тривожних літ. Вона живе у спогадах бійців і в суворих монументах, як свідок грізних років і переможних боїв, пильно дивиться на нас в залах музеїв, із сторінок книг.

   Цьогоріч, 28 жовтня вся Україна відзначила знаменну дату в своїй історії - 70-річчя визволення від фашистських загарбників. З цієї нагоди у Саксаганському районі  пройшов ряд урочистих заходів.

   23 жовтня об 11.00 мешканці району, у складі яких голова районної у місті ради Беззубченко В. В., голова Ради Саксаганської районної організації ветеранів м. Кривого Рогу Ковальчук Є. Д., депутати місцевих рад, ветерани Великої Вітчизняної війни, представники трудових колективів підприємств, закладів, установ прийшли до пам’ятника 118 робітникам і службовцям рудоуправління імені Кірова, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни, аби віддати шану всім тим, хто мужньо боронив рідний край від фашистських загарбників та покласти до підніжжя меморіалу живі квіти.

   Пам’ять загиблих воїнів-визволителів присутні вшанували хвилиною мовчання, залпами салютної групи та на знак миру гостями заходу в небо були випущені голуби.

   Цього ж дня, о 12 годині з метою вшанування пам’яті полеглих у боротьбі за свободу Батьківщини, біля братської могили 272 радянських воїнів, які загинули при визволенні м. Кривого Рогу 22 лютого 1944 р. та 7 комсомольців-підпільників, розстріляних у вересні 1943 р. відбувся районний мітинг «Велична і свята ти, мати - Україно!». У заході взяло участь близько 350 осіб, серед яких почесні гості заходу – депутат міської ради Малачевський О. В., голова районної у місті ради Беззубченка В. В., голова Ради Саксаганської районної організації ветеранів м. Кривого Рогу Ковальчука Є. Д.

   В пам’ятний день  70-річниці визволення України не залишилися без уваги й ветерани району, для яких о 12.30 свої двері відкрила концертна зала КЗ «Міський палац культури «Саксагань».

   Зі щирими словами привітання та вдячності за величний подвиг до ветеранів та присутніх звернулися почесні гості заходу. Кращі колективи палацу культури  здивували всіх присутніх своїми творчими подарунками в день свята.

   Тож не забуваймо, що ми є нащадками славного покоління наших визволителів України, які завоювали нам мирне і щасливе сьогодення.

   Наш  святий обов’язок – бути гідними їхнього подвигу. Усіма своїми справами утверджувати мир, злагоду та суспільну гармонію на нашій рідній та вільній українській землі.