Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

17 листопада о 10.00 у виконкомі Саксаганської районної у місті ради відбудеться урочистий прийом голови районної у місті ради з нагоди Дня студента

   17 листопада  о 10.00 у виконкомі Саксаганської районної у місті ради відбудеться урочистий прийом голови районної у місті ради з нагоди  Дня студента.

   День Студента - це свято асоціюється  з молодістю, романтикою і веселощами, це не лише пам'ятний день, але й свято, що проголошує світу дружбу, надію на  майбутнє і підтримку починань сучасної молоді, це також день солідарності студентів   усього  світу!

   У нашому місті працює 31 вищий навчальний заклад, де  навчаються більше 40 тис. студентів. 

   У районі це свято відзначають більше  двох тисяч студентів закладів вищої освіти, які мають свою думку та роблять свій вибір на користь: високої соціальної активності, відповідного рівня відносин та інтелектуальних можливостей, спрямованих на майбутнє.

   Для реалізації цієї мети у районі створена якісна взаємодія навчальних закладів з районною владою. 

   На території  району діє три вищих навчальних заклади:

- Приватний вищий навчальний заклад “Запорізький інститут  економіки  та інформаційних технологій” у м. Кривому Розі  (директор Магар Надія Георгіївна) ;

- Криворізький державний комерційно-економічний технікум (директор Резніченко Наталія Михайлівна);

- навчальний центр Донецького державного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган – Барановського (директор Резніченко Наталія Михайлівна).

   У Саксаганському районі реалізується міська Програма «Молодь для міста – місто для молоді», у виконанні якої студентський актив району відіграє вагому роль.

   Студенти вищих закладів району приймають участь:

-         у відбірковому етапі Всеукраїнського конкурсу бізнес-планів серед молоді міста;

-         у фестивалях студентської самодіяльності: «Студентська весна»,  «Студентський меридіан»;

-         у Всеукраїнському фестивалі молодіжної музики «Турбофлай»;

-         у зльоті студентів «Студентська республіка»;

-         у благоустрої дитячих майданчиків, парків та  скверів міста.

 

   Створені волонтерські студентські загони з  метою надання різних видів допомоги учасникам бойових дій, інвалідам і учасникам війни, солдатським вдовам, людям похилого віку; впорядкування пам’ятних знаків та могил загиблих воїнів. 

   Студенти вищих навчальних закладів району щороку проводять благодійну новорічну акцію для дітей позбавлених батьківського піклування. Найбільш організовані в цьому напрямку студенти Криворізького державного комерційно-економічного технікуму.

   У кожному вищому навчальному закладі району створено та діють студентські ради, які зосереджено працюють над розв’язанням соціальних та побутових проблем студентів.   

   По закінченню вищих навчальних закладів району, щороку спеціалістами торгівлі, комерційної діяльності, бухгалтерської справи та аудиту, менеджменту та комп’ютерної інженерії стають майже півтисячі молодих людей.

   За ініціативність, успіхи у навчанні, активну громадську діяльність та з нагоди Дня студента  під час проведення урочистого прийому відбудеться нагородження відзнаками виконкому районної у місті ради  кращих студентів району.