Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Телята на дотації!

На підтримку сільського господарства у державному бюджеті на 2018 рік закладено 6,36 млрд. грн. Як повідомляє прес-служба Мінагрополітики, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», за бюджетною програмою «Державна підтримка галузі тваринництва» передбачені видатки загального фонду в обсязі 4 мільярди гривень.

Це — рекордна цифра за останні декілька років.

Один із напрямків підтримки тваринництва це є дотація на молодняк великої рогатої худоби для фізичних осіб.

Для порівняння, у 2017 році на цей вид фінансування було заплановано 170 млн. грн., а фактично витрачено 165,8 млн. грн.

Вибір тваринництва, як пріоритетного виду діяльності для отримання державної підтримки цілком виправданий, тому що в даний час ряд напрямків тваринництва опинилися практично на межі зникнення.

Черговий раз доводимо до вашого відома, що дотація надається фізичним особам, які утримують ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб у минулому та поточному році та досяг віку: 4 місяці, 8 місяців, 12 місяців.

Для цього необхідно ідентифікувати теля шляхом біркування та реєстрації.

Зібрати документи: копії паспортів ВРХ, а якщо 10 і більше голів молодняка – виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин; копія паспорта особи – власника тварин; копія довідки або договору про відкриття рахунка в банку; копія ідентифікаційного номеру фізичної особи – власника тварин.

Подати документи до центру адміністративних послуг «Віза» Криворізької міської ради (площа Молодіжна, буд. 1) або до територіального підрозділу центру адміністративних послуг «Віза» Криворізької міської ради (вулиця Володимира Великого буд. 32, каб. 119).

В результаті цього фізичні особи мають право отримати бюджетні кошти на поточний рахунок відкритий у банку.

 

За перший період утримування – до 4 місяців включно дотація складає 300 гривень, другий – з 4 до 8 місяців включно – 700 гривень, третій період – з 8 до досягнення 13-місячного віку – 1500 гривень. Тобто, разом можна отримати 2500 гривень. Дотацію можна отримати як поетапно, так і одноразово. Документи варто встигнути подати не пізніше 1 грудня поточного року».

Для уникнення непорозумінь важливо вчасно подавати дані для реєстрації тварин у визначені законодавством строки. Для ВРХ – не пізніше семи днів з дати її народження.