Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Шановні батьки немовлят! Увага!

З 1 вересня 2020 року по 31 грудня 2021 року постановою Кабінету Міністрів України № 744 від 29. 07. 2020 введено в дію пілотний проєкт «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» і затверджено відповідний Порядок (далі – Порядок) та умови його реалізації.

Грошова компенсація є одноразовою виплатою у розмірі 5 000 гривень на кожну живонароджену дитину для придбання:

1) дитячих товарів (засобів догляду за дітьми та дитячих засобів гігієни, зокрема підгузків, серветок; дитячого одягу та взуття; дитячого харчування; дитячого посуду; дитячих іграшок; текстилю для дітей, у тому числі рушників, ковдр);

2) товарів для породіллі (прокладок для лактації. прокладок післяпологових).

Виплата грошової компенсації проводиться у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на спеціальний рахунок отримувача, відкритий в акціонерному товаристві комерційний банк «ПриватБанк».

Грошова компенсація призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

Для призначення грошової компенсації отримувач подає (надсилає) управлінню праці та соціального захисту населення наступні документи:

- заяву за формою, затвердженою Мінсоцполітики із зазначенням реквізитів спеціального рахунка;

- копію свідоцтва про народження дитини;

- копію документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;

- довідку з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюкаˮ (у разі народження дитини у пологовому будинку в 2020 році).

У разі наявності додається:

- копія посвідки на постійне проживання/посвідчення біженця/довідки про звернення за захистом в Україні (для іноземця та особи без громадянства)/посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту;

- копія рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу місцевої ради або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною);

- копія рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської ради про влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя (для патронатного вихователя);

- копія рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської ради про влаштування дитини до дитячого будинку сімейного типу або прийомної сім’ї.

Отримувачу може бути відмовлено у призначенні грошової компенсації у разі подання не у повному обсязі документів (відомостей), передбачених Порядком.

Отримувач протягом року з дня зарахування коштів грошової компенсації на спеціальний рахунок в уповноваженому банку самостійно використовує призначену йому грошову компенсацію на придбання товарів, передбачених Порядком, у суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж споживчих товарів безпосередньо населенню для особистого споживання, реєстр яких розміщує Мінсоцполітики на власному офіційному веб-сайті. Купівля товарів фінансується за рахунок коштів державного бюджету, перерахованих на спеціальний рахунок отримувача, виключно на купівлю товарів, визначених у Порядку.

Якщо отримувач протягом року з дня зарахування коштів грошової компенсації на його спеціальний рахунок в уповноваженому банку не використав їх на придбання товарів, визначених Порядком, уповноважений банк самостійно повертає кошти грошової компенсації із спеціального рахунка отримувача на відповідний рахунок Мінсоцполітики.

Розмір отриманої грошової компенсації не враховується під час обчислення сукупного доходу сім’ї для отримання всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства. Одержання отримувачами інших видів допомоги не впливає на виплату їм грошової компенсації.

За більш детальною інформацією з питання призначення грошової компенсації «пакунок малюка» можливо звернутись до управління за телефонами Єдиної приймальні: 94-72-42, 405-62-02 або за адресою: вул. Софії Перовської, 16А, м. Кривий Ріг, 50036.