Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про роботу районної робочої групи з питань функціонування об’єктів бізнесу за напрямком обіг алкогольних напоїв та тютюнових виробів

Роботу районної робочої групи з питань функціонування об’єктів бізнесу за напрямком обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів спрямовано на виявлення фактів порушення вимог чинного законодавства в частині реалізації та споживання алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів в об’єктах бізнесу, на осередках стихійної торгівлі. Особлива увага приділяється незаконному обігу підакцизних товарів, дотриманню вимог їх рекламування, упередженню продажу забороненої продукції особам, які не досягли 18 річного віку.

З початку 2018 року районною робочою групою організовано та проведено 22 рейдових заходів, обстеженнями охоплено 62 об’єкта бізнесу.

Порушення вимог щодо реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів встановлено в 10 об’єктах бізнесу, до порушників застосовано штрафні санкції.

За встановлені порушення правил продажу алкоголю чи тютюну без відповідних дозвільних документів, куріння тютюнових виробів і розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, куріння у заборонених законом місцях складено 364 адміністративних протоколи. Із незаконного обігу вилучено 140 літрів алкогольних напоїв. Контрабандної тютюнової продукції вилучено 217 пачок. Остаточно ліквідовано три точки торгівлі контрабандними тютюновими виробами.

У ході проведених заходів було виявлено зловживання несумлінних підприємців, які намагаються заробити гроші на здоров’ї підлітків, нехтуючи усіма принципами суспільної моралі та відповідальності. Мали місце два факти продажу «дорослої» продукції дітям. Відповідно до чинного законодавства продаж алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів неповнолітнім карається анулюванням ліцензій та штрафними санкціями. За реалізацію алкогольної, тютюнової продукції, пива особам, які не досягли 18 років, на порушників накладено штрафні санкції.

Для запобігання негативним проявам серед дітей, учнівської та студентської молоді, недопущення ними споживання алкогольних напоїв, пива, тютюнопаління постійно у навчальних закладах району проводиться значна превентивна інформаційно-роз’яснювальна робота.    

 

Для оперативного реагування на факти порушення обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів, у тому числі стосовно дітей, пропонується звертатись за телефоном «гарячої лінії» 405-77-70 (цілодобово).