Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

II Всеукраїнський вокальний фестиваль-конкурс «МУЗИЧНЕ СУЗІР'Я УКРАЇНИ»

          21 та 22 квітня 2017 року на базі Дніпропетровського національного університету імені О. Гончара, за сприяння президентського фонду Леоніда Кучми «Україна» та департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА, проходив ІІ Всеукраїнський вокальний фестиваль-конкурс «МУЗИЧНЕ СУЗІР'Я УКРАЇНИ». У фестивалі брали участь конкурсанти з двадцяти міст України, серед яких студенти Криворізького державного комерційно-економічного технікуму – учасники вокальної студії «Амплуа»: Ванадзе Дар’я, Слюсар Владислав, Матряшина Тетяна, Бондаренко Марія, Яковлев Олександр, Жук Марія та Семенко Леонід.

          Відбір для участі у фестивалі проходив у два етапи: І – онлайн-тур, під час якого всі учасники надсилали відео з концертними виступами; за результатами огляду 30 найкращих вокалістів та 11 ансамблів були запрошені до м. Дніпро для участі у ІІ відбірковому турі.

          Учасників фестивалю оцінювало професійне журі, а саме: Зоя Каіпова – заслужена артистка України, солістка Дніпропетровського академічного театру опери та балету; Ольга Преда – директор ДДМШ № 19, викладач естрадного вокалу; Ольга Антощук – лауреат міжнародних конкурсів, викладач кафедр «Академічний спів» Дніпровської академії музики імені Глінки; Катерина Миколайко – лауреат міжнародних конкурсів, викладач кафедри «Академічний спів» Дніпровської академії музики імені Глінки, солістка Дніпровської обласної філармонії імені Л. Когана; Олеся Шмаленко – викладач естрадного вокалу Київського національного університету культури та мистецтв; Наталія Корзун – головний спеціаліст відділу науки, вищої освіти та атестаційної експертизи управляння науки, вищої та професійно-технічної освіти департаменту освіти та науки облдержадміністрації; Лариса Зозуля – співачка, викладач естрадного вокалу.

          У день конкурсного відбору, перед вирішальним виступом, студенти переживали особливу відповідальність і хвилювання, адже всі учасники заходу мають музичну освіту, відповідну підготовку та є професіоналами своєї справи. Наші ж артисти є аматорами-ентузіастами, палко закоханими у спів та музику, оскільки саме в Криворізькому державному комерційно-економічному технікумі приділяють значну увагу творчому розвитку молодих особистостей. Керівник вокальної студії «Амплуа» Жиленко Анна Володимирівна допомогла юним даруванням повірити в себе, відчути власні сили, розвинути художній смак і талант. Нарешті очікувана й щаслива мить настала – наші зірочки з успіхом проходять відбірковий тур і стають лауреатами ІІ премії фестивалю у двох номінаціях «Ансамблевий спів» та «Автентичний вокал» ІІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу та учасниками гала-концерту.

          22 квітня 2017 року кращі з кращих знову співають на сцені, тепер вже переможно та феєрично, а актова зала палацу студентів привітно зустрічає наших віртуозів бурхливими оплесками!