Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Історія – це роман минулого, а правознавство фундамент сучасності

   17 лютого в навчальних закладах району стартувала декада історії та правознавства, присвячена 82-й річниці створення Дніпропетровської області. Розпочалося виконання ретельно спланованих шкільних заходів.

   Урочистою лінійкою відкрито декаду в Криворізьких загальноосвітніх школах № 51, 58, 113,в шкільних бібліотеках розгорнуто виставки художньої літератури «Дніпропетровщина у роки Великої Вітчизняної війни», почали працювати виставки малюнків та плакатів «Пам’ять житиме вічно» у  Криворізьких загальноосвітніх школах в № 68, 113, 119, 120, розгорнута художня галерея «Герої, які заповідали добро» в Криворізькій спеціалізованій школі № 107,в Криворізькій загальноосвітній школі № 21 розпочата виставка стіннівок «Історичний калейдоскоп», в Криворізькій спеціалізованій школі  № 70 проведено вікторину «Знавці історії рідного краю» для учнів 8-9 класів, в Криворізькій спеціалізованій школі  № 118 і Криворізькій загальноосвітній школі № 21 розпочато проведення екскурсій до шкільних музеїв, в Криворізьких загальноосвітніх школах № 51 і 120 стартував огляд інтерактивних стендів «Стежками історії», а в Криворізькій загальноосвітній школі № 124 – пошуковий проект «Ветеран в моїй родині», розпочались конкурси: малюнків «Вони кували Перемогу» серед учнів 5-7 класів Криворізької загальноосвітньої школи № 43, стіннівок «Велика Вітчизняна війна в історії мого міста» серед учнів 1-11 класів Криворізьких загальноосвітніх школах № 31, 17,  кросвордів і ребусів «Наука про минуле» в Криворізькій загальноосвітній школі № 113.

   У наступні дні проведено екскурсії до шкільних музеїв Бойової слави в Криворізьких загальноосвітніх школах № 21, 51, 72, 120 та до Криворізького міського краєзнавчого музею учнів Криворізької загальноосвітньої школи № 68 і екскурсія історичними місцями Криворіжжя учнів Криворізької спеціалізованої школи № 74. Організовано пошуково-дослідну експедицію з презентацією учнівських пошукових проектів «Доля моєї родини у роки Великої Вітчизняної війни» в Криворізькому природничо-науковому ліцею. Пройшли виховні заходи «Ми пам’ятаємо, ми шануємо» у Криворізькій загальноосвітній школі № 120, «Ваш світлий подвиг незабутній» в Криворізькій спеціалізованій школі № 118, у полум’ї війни» в Криворізькому природничо-науковому ліцею. Організовано перегляд фільмів з історії Криворіжжя «Пам’ять про Перемогу» в Криворізькій спеціалізованій школі № 74, Криворізькій загальноосвітній школі  № 119. Відкрито тематичні виставки малюнків і плакатів «Моя країна – Україна» в Криворізькій спеціалізованій школі № 74, «Пам’ять житиме вічно» в Криворізькій загальноосвітній школі  № 119, «Не маємо права забути» в Криворізькому природничо-науковому ліцею, «Битва за місто» в Криворізькій загальноосвітній школі  № 113. Проведено виставку військової техніки спільно з організацією «Пошук-Дніпро» в Криворізькій загальноосвітній школі  № 68.

   Учні мали змогу перевірити свої знання в ході конкурсу кросвордів з історії в Криворізькій загальноосвітній школі № 51, вікторини «Подорож Київською Руссю» в Криворізькій загальноосвітній школі № 120 та «Сторінками європейської історії» в Криворізькій загальноосвітній школі № 19, взяти участь в іграх «Найрозумніший знавець історії» в Криворізькій спеціалізованій школі № 74, «Подорож у минуле» в Криворізькій загальноосвітній школі № 19, історичному рингу в Криворізькій загальноосвітній школі № 14.

   На базі Криворізької загальноосвітньої школи № 72 проведено міський захід до 70-річчя визволення Кривого Рогу. Працівники та учні навчальних закладів стали учасниками районних заходів: фестиваль солдатської пісні «Коли співають солдати» та районного конкурсу на кращий відеоролик – привітання для ветеранів Великої Вітчизняної війни, а також урочистостей до 70-ї річниці визволення Кривого Рогу.

   Декада завершилась  28 лютого проведенням єдиного уроку «Мій рідний край Дніпропетровщина».