Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Міндовкілля на зв’язку

За інформацією Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України розпочала роботу «Гаряча лінія» для громадян за номером 0 800 500 115.

Вона працюватиме на базі існуючої системи Урядового контактного центру. Оператори прийматимуть дзвінки з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 20.00. На перший дзвінок відповів заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслан Стрілець.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський поставив чітке завдання бути максимально відкритим у своїй діяльності, щоб кожен громадянин міг отримати повний доступ до екологічної інформації.

Зателефонувавши на безкоштовний номер «Гарячої лінії» кожен зможе отримати загальну інформацію, а саме:

- про стан навколишнього середовища;

- про дії при виявленні несанкціонованого сміттєзвалища;

- перевірити чи є у підприємства дозвіл на викиди в повітря або ліцензія на поводження з небезпечними відходами;

- які документи необхідні для отримання адміністративної послуги, що надається Міндовкілля.

Відповіді на ці та інші питання відтепер не потрібно буде шукати в неофіційних джерелах, десь в інтернеті чи на телеграм каналах.

Крім того, оператори також оформлюватимуть скарги та повідомлення про порушення природоохоронного законодавства. Якщо питання є дотичним до охорони навколишнього середовища, однак не належить до повноважень Міндовкілля чи підпорядкованих органів виконавчої влади, запитувачу підкажуть куди необхідно звернутися.

Також можливо отримати швидку відповідь, скориставшись експрес-чатом на сайті Міністерства.