Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Той, хто дитинство не забув» з творів Всеволода Нестайка

Цими вихідними 30 січня виповнилося 91 рік від дня народження класика сучасної дитячої української літератури Всеволода Нестайка. Світ його творів  – тонкий візерунок дитячої казки, зітканий із тисячі чарівних образів і найдивовижніших створінь. Працівники бібліотеки-філіалу №15 КЗК «Міська дитяча бібліотека» КМР підготували цікаву інформацію про видатного письменника.

Це світ золотавого мереживного сяйва кожного з наступних поколінь читачів.  Читаючи твори Всеволода Нестайка, здається ніби він говорить з нами саме тими словами і змальовує життя саме тими пензлями і фарбами, які ми всі чуємо і бачимо щодня, та ці слова і фарби викликають захоплення, радість. 

Твори Всеволода  Зіновійовича було видано 136 разів загальним накладом понад два мільйони примірників. Його твори увійшли до золотого фонду дитячої літератури. Трилогія «Тореадори з Васюківки» внесена  до почесного списку імені Ганса Крістіана Андерсена, як одина із найбільш видаванніших творів світової літератури для дітей.

Найкращим дарунком для будь-якого письменника є те, що його твори читають, що вони живуть серед читачів, навіть після смерті автора.

Шановні користувачі, любі дітки, читайте твори  Нестайка, бо вони сповнені дитячої щирості і мудрості, вони – про важливе в усі часи – дружбу, добро, любов.