Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Субсидія в «Дії» в декілька кліків

У 2019 році в Україні створено інформаційний портал «Дія», який швидко та в зручний час дає можливість отримувати громадянам публічні послуги, в тому числі соціального характеру.

На цьому інформаційному порталі можна подати заяву для оформлення субсидії, зекономивши при цьому час. Відповідний функціонал запрацював з 29 листопада  поточного року (послуга доступна за посиланням https://diia.gov.ua/services/zvernennya-na-priznachennya-zhitlovih-subsidij-v-elektronnij-formi ).

Як подати заяву на субсидію онлайн на порталі «Дія» – покрокова інструкція:

Крок 1 → Зайдіть на портал «Дія» та авторизуйтесь за допомогою банку «Дія»: з використанням електронного підпису, файлового та апаратного ключа. Також потрібно надати згоду на передачу та опрацювання персональних даних.

Крок 2  Зайдіть у розділ «Пенсії, пільги та допомога» та оберіть там пункт «Заява на призначення житлових субсидій в електронній формі».

Крок 3 → Оберіть адресу, за якою хочете отримати субсидію (якщо обираєте не за місцем реєстрації, потрібно буде вказати, на яких підставах мешкаєте у житлі).

Крок 4 → Виберіть, на які саме комунальні послуги вам потрібна субсидія (можна кілька) та введіть номер особового рахунку та назву організації, яка надає послуги.

Крок 5 → Вкажіть, чи мешкають за адресою отримання субсидії лише непрацездатні особи.

Крок 6 → Оберіть спосіб отримання субсидії: на банківську карту чи Укрпоштою.

Крок 7 → Заповніть дані про характеристику житлового приміщення та дані про людей, які мешкають із Вами.

Крок 8 → Уважно заповніть дані про доходи, транспортний засіб, придбане майно, іноземну валюту, банківські метали та депозити.

Крок 9 → Завантажте копії документів, потрібні для призначення субсидії.

Крок 10 → Перевірте правильність даних, завірте електронним підписом.

Право на отримання субсидії буде визначено після надходження до управління інформацій, необхідних для розрахунку субсидії.

Уточнити деталі користування інформаційним порталом «Дія» для оформлення субсидії – телефонуйте за телефоном 098 360 20 04.