Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Укриття для населення

   24 грудня 2015 року відбулося показове заняття  щодо облаштування найпростішого укриття для тимчасового перебування населення. Навчання, організоване виконкомом районної у місті ради, проходило на базі приміщення, що обслуговується ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС-КР». До уваги голів житлово-будівельних кооперативів, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, відповідальних працівників закладів освіти, культури та охорони здоров’я було запропоновано варіант переобладнання напівпідвального приміщення, розташованого в цокольному поверсі житлового будинку в захисну споруду, яка придатна до розміщення близько 100 мешканців на термін до 8 год.

   Головним спеціалістом з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконкому зазначено, що роботи з улаштування такого найпростішого укриття не потребують матеріальних затрат. Все що необхідно  це перш за все серйозне ставлення до питання захисту населення, як мешканців будинку так і до відвідувачів місць загально користування – палаців культури, лікарень, шкіл, дитячих садків.  Прибрати підвальне приміщення, влаштувати будь з чого місця для сидіння та відпочинку, зробити запаси необхідних речей таких як: питна вода, засоби первинної допомоги та найнеобхідніші ліки, сірники, продукти тривалого зберігання – по силам кожному громадянину. Але у надзвичайній ситуацій вжиті заздалегідь прості заходи врятують не одне життя.

   Виконком районної у місті ради нагадує мешканцям району: Ваше життя – найголовніша цінність, і в Ваших силах його зберегти.