Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Криворізька північна ОДПІ повідомляє

Увага! На Дніпропетровщині діють шахраї

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області інформує, що до суб’єктів господарювання Дніпропетровщини телефонують з мобільного номеру (066) 276-08-96 невідомі особи з провокаційними та незаконними вимогами.

Зловмисники телефонують, начебто, від імені ГУ ДФС з проханням зателефонувати та вимагають неправомірну вигоду.

Наполегливо радимо громадянам бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію.

Тож, у разі отримання подібної інформації та недопущення у подальшому подібних випадків шахрайства просимо звертатися до правоохоронних органів та інформувати ГУ ДФС у Дніпропетровській області за номерами телефонів: (056) 374-31-64, (0562) 47-59-49, а також особисто звертатись за адресою: м. Дніпро, вул. Сімферопольська, 17-а.

 

До уваги платників акцизного податку!

Доводимо до відома платників, що 20.10.2017 (з дня офіційного опублікування) набули чинності накази Міністерства фінансів України від 21.08.2017 №708 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 11 лютого 2016 року №50», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 15.09.2017 за №1135/31003 (далі – Наказ №708) та №709 «Про затвердження форм Довідки про цільове використання легких та важких дистилятів, а також скрапленого газу та бутану, ізобутану як сировини у виробництві етилену, Довідки про сплату суми акцизного податку, яка розрахована за ставками на готову продукцію, та Журналу обліку погашення податкових векселів», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 15.09.2017 за №1134/31002 (далі – Наказ №709).

Накази №708 та №709 опубліковано 20.10.2017 в «Офіційному віснику України» №20.

Наказом №708 внесено зміни до Порядку роботи податкових постів, установлених на підприємствах суб’єктів господарювання, які використовують легкі та важкі дистиляти за нульовою ставкою акцизного податку або ввезені на митну територію України без сплати акцизного податку для виробництва етилену, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2016 №50 (далі – Наказ №50) та до заголовка і п.1 Наказу №50 в частині розширення груп підакцизних товарів (скраплений газ, бутан та ізобутан).

Наказом №709 визнано таким, що втратив чинність наказ Міністерства фінансів України від 17.02.2012 №196 та внесено зміни до форм Довідки про цільове використання легких та важких дистилятів, а також скрапленого газу та бутану, ізобутану як сировини у виробництві етилену, Довідки про сплату суми акцизного податку, яка розрахована за ставками на готову продукцію, та Журналу обліку погашення податкових векселів.

Дія вищевказаних наказів поширюється на всіх суб’єктів господарювання, які в межах квот отримують та/або ввозять в Україну нафтопродукти та використовують їх як сировину для виробництва етилену без сплати акцизного податку з оформленням податкового векселя, як гарантії її цільового використання.

Звертаємо увагу, що ДФС України листом від 23.10.2017 №1528/99-99-15-03-03-17 «Про набрання чинності наказами Міністерства фінансів України» (далі – Лист ДФС №1528) надано рекомендації для платників акцизного податку щодо врахування змін, внесених Наказами №708 та №709.

Лист ДФС №1528 розміщено на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби за посиланням

http://sfs.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/aktsizniy-podatok/listi-dps/314296.html

 

З січня по вересень 2017 року слідчими ГУ ДФС у Дніпропетровській області до суду направлено 41 кримінальне провадження

З початку 2017 року в провадженні слідчого управління Головного управління ДФС у Дніпропетровській області перебувало 359 кримінальних проваджень, з них: 141 – залишок на початок року та 218 прийнято до провадження у звітному році.

Із загальної кількості кримінальних проваджень, які розслідувались слідчими впродовж 9-ти місяців 2017 року, закінчено 122 кримінальних проваджень, з яких до суду скеровано 41 провадження, в т.ч: з обвинувальним актом – 34 кримінальних проваджень; для вирішення питання про звільнення особи від кримінальної відповідальності – 7.

Крім того, протягом 3-х кварталів поточного року за підслідністю направлено 58 кримінальних проваджень, приєднано до інших проваджень – 43.

 

ДФС: За рік кількість оформлених митних декларацій за принципом «єдиного вікна» зросла до 250 тисяч у вересні

Від часу запровадження принципу «єдиного вікна» кількість митних оформлень з його застосуванням зросла у десятки разів – від 6 тисяч заявок у вересні 2016 року до понад 250 тисяч у вересні 2017 року. Це складає 27% від загальної кількості оформлених з початку року митних декларацій.

На сьогодні уже 11 митниць понад 40% митних оформлень здійснюють за цим принципом і цей показник зростає.

Інформаційний обмін між підприємствами, контролюючими органами та митницями за принципом «єдиного вікна» застосовується при митному оформленні товарів, що підлягають, крім митного, іншим видам державного контролю – ветеринарно-санітарному, санітарно-епідеміологічному, фітосанітарному, екологічному та радіологічному.

Як свідчить аналіз, основними стримуючими факторами для більш активного розвитку цієї системи є те, що з боку контролюючих органів у переважній більшості застосовується 100% огляд товарів (інспектування) та практично не застосовується система аналізу ризику, розроблення якої передбачено постановою Кабінету Міністрів України, до того ж в більшості випадків вимагаються оригінали примірників документів.

У свою чергу ДФС вживає послідовних заходів щодо якнайширшого застосування принципу «єдиного вікна» при митному оформленні товарів в основному за рахунок збільшення кількості місць митного оформлення, де відбуватиметься митне оформлення за цим принципом, удосконалення нормативно-правової бази, синхронізації часу роботи органів ДФС та контролюючих органів тощо.

Наразі система може забезпечувати не тільки інформаційний обмін між підприємствами, контролюючими органами та митницями під час здійснення державних видів контролю при митному оформленні товарів. Через відповідні веб-додатки система готова приймати від інших органів відомості про документи, які підтверджують додержання суб’єктами господарювання обмежень, встановлених для переміщення окремих товарів.

Нагадаємо, з 1 серпня 2016 року на пунктах митного контролю запрацювала автоматизована система «Єдине вікно», яка має на меті пришвидшити оформлення експортно-імпортних операцій. Це – один з елементів реформування митниці. Система є повністю автоматизованою, дозволяє подавати документи один раз в одне місце і мінімізує контакти з держслужбовцями.

 

Натисніть для перегляду повного тексту документа