Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Як оформити допомогу при народженні дитини, яка народилась за межами України

У період дії воєнного стану Уряд України постановою від 18.04.2023 № 340 дозволив одному з батьків (опікуну), який тимчасово перебуває за межами України, для призначення допомоги при народженні дитини звертатися до управління праці та соціального захисту населення за своїм зареєстрованим (задекларованим) місцем проживання (перебування) в Україні шляхом надсилання засобами поштового зв’язку заяви та документів до неї:

  • видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому законом порядку документи, що засвідчують народження дитини;
  • банківські реквізити у форматі IBAN (для виплати допомоги через банківську установу).

Допомога при народженні дитини призначається за умови, якщо звернення за її призначенням надійшло не пізніше дванадцяти місяців з дня народження дитини.
Додатково повідомляємо, що таке правило не поширюється на держави визнані згідно із законом державою-окупантом та/або державою-агресором щодо України.

Громадяни, які мають зареєстроване (задеклароване) місце проживання (перебування) на території Саксаганського району      м. Кривого Рогу можуть направити документи на поштову адресу управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради : 50036, місто Кривий Ріг, вулиця Софії Перовської, будинок 16А.

За більш детальною інформацією можна звернутися за номером телефону: 098 360 20 04 (єдина приймальня управління праці та соціального захисту населення).