Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День Українського козацтва і День захисника України святкуються 14 жовтня

          У закладах освіти району на початку жовтня проходила декада оборонно-масової та національно-патріотичної роботи.

            З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості - 14 жовтня  за Указом Президента України відзначають як День Захисника України. Цей День зазначено в календарі також як День українського козацтва.       

          Зазначені свята встановлено, враховуючи історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення.

           У загальноосвітніх навчальних закладах у зазначений період проводилися вікторини, єдині виховні години, конкурси малюнків відеороликів та презентацій, перегляд фільмів, екскурсії до міського музею Героїв АТО, спортивно-розважальні програми «Козацькі забави», «Нумо, хлопці», «Козацькому роду нема переводу».

          Кожен в Україні чув про козаків. А про малого хлопця і дорослого парубка, що вміє відстояти свою честь і захистить слабшого, старого, жінку, у нас кажуть: справжній козак. Козак в уявленні українця — це звитяжний воїн, що не розлучається з шаблею, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї. Цікаво, що святкування Дня українського козацтва збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань.