Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Моя рідна Україна

В рамках заходів, приурочених декаді оборонно-масової, національно-патріотичної роботи до Дня захисника України, п’ятого жовтня в закладах освіти Саксаганського району були проведені виховні години: для 1-4 класів «Моя рідна Україна», для 5-11 класів «Права дитини».

Для учнів молодшої школи вчителі підготували матеріали з історії українського козацтва, ознайомили дітей з національно-патріотичною діяльністю козацького війська. Діти в цікавих формах на занятті демонстрували свої знання про козаків, їх життя, побут і дізнавалися про їх роль у формуванні української державності.

У старших класах на виховній годині учні розширили свої знання про права дітей. Бесіди, інформаційні дайджести, презентаційні матеріали ознайомили підростаюче покоління із основами правового виховання. Старшокласники взяли участь в дискусійному обговоренні питання національно-патріотичного виховання дітей. Адже в напередодні Дня захисника України та Дня козацтва в умовах щоденної загрози державності та територіальної цілісності нашої країни особливо актуально зосередити увагу учнів на проблемах патріотизму і любові до Батьківщини.