Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Життя яскраве без алкоголю, тютюну, наркотиків

З 10.10 - 15.10.2016 з метою підвищення інформованості, громадської активності дітей і підлітків у сфері пропаганди здорового способу життя у дітей та підлітків, загальноосвітні та позашкільні заклади Саксаганського району стали активними учасниками щорічної рекламно-просвітницькі кампанії, медіа-акції «Життя яскраве без алкоголю, тютюну, наркотиків». У рамках кампанії протягом тижня в загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах проведено понад65 просвітницько-профілактичних заходів.                                       

12.10.2016 на базі Комунального позашкільного навчального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості «Сонях» було проведено практичний семінар для педагогів-організаторів «Я крокую до майстерності», метою якого було формування у молодого вчителя впевненість у професії, навчити діяти та спілкуватися; стимулювання бажання вільного вибору підвищення свого професійного рівня, активізації творчого потенціалу кожного молодого педагога. У ході семінару були використані рольові вправи та ігри, за допомогою яких молоді педагоги мали змогу відтворити проблемні ситуації, які виникають перед ними під час роботи та мають допомогти молодим педагогам знайти вірний напрям у створенні та підкріпленні іміджу успішного спеціаліста, сприяти формуванню позитивної самооцінки й усвідомлення унікальності особистості кожної людини. Також 13 жовтня у вищезазначеному закладі відбувся актуальний діалог «Заборонене та дозволене». Формування фізично і морально здорових, всебічно розвинених підлітків, спонукання молоді до активного та здорового способу життя – такою була мета заходу. За допомогою вправ «Дуже приємно…», «Намалюй майбутнє», «Все в твоїх руках», гри «Побажання», вікторини «Здоров’я моя цінність» було досягнуто поставлених цілей та завдань тренінгу - мотивації школярів до самовиховання, прагнення здорового способу життя, активної громадянської життєвої позиції, формування особистості школяра без шкідливих звичок, виховання серед учнівської молоді розуміння здоров’я, як пріоритетної цінності в житті.

Яскраві приклади для наслідування показано під час проведення дитячих міркувалок «Що для мене здоровий спосібжиття?» проведений соціальним педагогом Криворізької загальноосвітньої школи №58 Голубенко І. Г. За допомогою вправ «Дуже приємно…», «Все в твоїх руках», було досягнуто поставлених цілей та завдань при проведені занять для старшокласників «Шкідливі звички - шлях у безодню» практичним психологом Криворізької загальноосвітньої школи № 43 Дубринською О.М. Своє відношення до шкідливих звичок школярі продемонстрували у ходітижневого проекту «Я обираю життя без тютюну, наркотиків та алкоголю» Криворізького навчально-виховного комплексу №35 «Імпульс», в дискусійному клубі «Моя позиція», який було проведено на базі Криворізького природничо-наукового ліцею. Найактивнішими закладами в конкурсі «Альтернатива шкідливим звичкам Є!» рекламних роликів, постерів, плакатів були визначені Криворізька гімназія № 91, Криворізька загальноосвітня школа № 41, Криворізька загальноосвітня школа № 51, Криворізька загальноосвітня школа №120, Криворізька загальноосвітня школа №124.

Тільки з розумінням цінності здоров’я і руйнівних наслідків шкідливих звичок, у підростаючого покоління виникає усвідомлення необхідності дбайливого ставлення до власного здоров’я.