Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація щодо об`єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ)

   На теперішній час середній рівень приватизованого житла в нашому районі становить 92 %, а в багатьох будинках всі сто відсотків приміщень належать мешканцям на праві приватної власності. Будинок, в якому всі квартири приватизовані, фактично повністю належить мешканцям. Очевидно, що мешканцям доцільно створити у своїх будинках об’єднання співвласників та вести самостійне господарювання і управління будинком.

   У виконкомі районної у місті ради створено районну комісію з надання практичної допомоги мешканцям у скоренні об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Допомогу у створенні ОСББ можна отримати у виконкомі районної у місті ради, кабінет 208.

   Міським бюджетом у поточному році для виконання капітального ремонту конструктивних елементів будинків, в яких створено ОСББ, передбачено 7 млн. 393 тис. грн..

   В місті діє програма «Теплий дім», яка передбачає допомогу в утепленні зовнішніх стін будинків, мешканці яких створили ОСББ. За цією програмою передбачено співфінансування робіт з утеплення стін на 50 % з міського бюджету.

   З метою надання допомоги мешканцям ОСББ у реалізації енергозберігаючих заходів на виконання у 2012 році утеплення зовнішніх стін будинків передбачено такі кошти: з державного бюджету – 3 млн. 805,4 тис. грн..; по 600 тис. грн.. з обласного та міського бюджетів.

   На теперішній час виконано капітальний ремонт покрівлі будинків ОСББ на вул. Рубльова, 2 та вул. Житомирська, 5. У зазначених будинках використано асфальтування прибудинкової території. Замовлена проектно-кошторисна документація для виконання капітального ремонту мережі комунікаційних трубопроводів підвальної розводки будинку вул. Житомирська, 5 та робіт з утеплення фасаду будинку на вул. Рубльова, 2. Всі перераховані роботи виконано та планується виконати за бюджетні кошти.