Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про організацію літнього дозвілля здобувачів освіти в 2024 році

Попереду літо: чудова пора,   знайомство  з новими  друзями,  участь у цікавих заходах, гарне дозвілля, зміцнення   здоров’я.  В умовах збройної агресії Росії проти України заклади освіти продовжують активно працювати для розвитку творчих здібностей дітей і молоді, забезпечувати їх змістовне дозвілля та психологічну підтримку. Влітку більшість батьків не в змозі відправити дітей з міста, тож для багатьох із них таке організоване дозвілля допоможе реалізувати свої здібності та творчий потенціал і створити хоч невеликий простір безпеки, дати можливість відкритого доступу до якісної позашкільної освіти. Дитячі літні майданчики на базі закладів освіти, що мають облаштовані найпростіші укриття,  стануть саме тим острівком миру, де дитина може відволіктися від страшного повсякдення війни. Заклади освіти  це розуміють і намагаються максимально залучити якомога більшу кількість учнів до  дозвіллєвої діяльності.

Відділом освіти, закладами освіти вжито необхідні підготовчі заходи щодо організації літнього дозвілля здобувачів освіти.

Робота дитячих майданчиків літнього дозвілля розпочнеться з  03 червня 2024 року та триватиме позмінно  до 25 серпня 2024 року.

Заклади визначилися  з напрямками роботи, а саме:  подолання освітніх втрат (літні біологічні, математичні, мовні школи), виховна, просвітницько-профілактична, фізкультурно-спортивна робота із здобувачами освіти різних вікових груп.

До роботи літніх майданчиків на базі закладів освіти з більшою кількістю змін та дітей будуть  долучатися заклади позашкільної освіти. На майданчиках працюватимуть гуртки та спортивні секції «одного дня», проводитимуться ігрові, конкурсні програми, тренінги, спортивні змагання тощо.

У цьогорічній відпочинковій кампанії організовано дозвілля і для старшокласників через роботу  освітніх хабів, де можна отримати додаткові знання та навички поза шкільною програмою. Це корисне доповнення до шкільної освіти, яке дозволяє  розвиватися в ширшому спектрі напрямів. 

Дитячі майданчики літнього дозвілля – це не продовження шкільного процесу. Це відпочинок дітей, сповнений яскравих вражень та гарного настрою. Впевнені, що дозвілля дітей нашого району буде саме таким.