Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Кривий Ріг назавжди у серцях саксаганців!

27 травня у всіх районах нашого міста пройшли святкові дійства з приводу 243-ї річниці нашого рідного Кривого Рогу - міста довжиною в життя! Саксаганський район для тих, хто цього дня відвідав парк "Саксаганський", підготував багато розваг. Заклади культури району підійшли до підготовки й здійснення творчих мрій як завжди креативно, високопрофесійно й з любов’ю до міста та його мешканців.

Чудовий парк «Саксаганський» радо зустрічав малечу на розважальних майданчиках і атракціонах. Біля центрального входу в парк учні шкіл естетичного виховання (школа мистецтв № 1, музичні школи №№ 3, 5, 13) створювали найбільшу мапу міста з видатними місцями.

Долучилися до свята дитячі бібліотеки й бібліотеки для дорослих у Саксаганському районі. Вони облаштували «Книжковий квартал», де розгорнули справжнісіньку вуличну бібліотеку. Діти мали змогу спробувати себе у ролі бібліотекаря, навчилися записувати користувача до бібліотеки, видавати книги; було влаштовано "Велику журнальну сушку" і всі хто бажав, мали змогу погортати сторінки гарних, яскравих журналів; на галявині для втомлених довгою прогулянкою по парку ми влаштували "Бібліотечний пікнічок", де запропонували діткам полежати, відпочити, пограти у вікторини, погортати сторінки книг - деякі читали самі, декому звичніше було слухати казочки у прочитанні бібліотекарів, батьків, бабусь. А ще кожен бажаючий мав змогу доторкнутись до краси, що завмерла у камені. Цю красу створила самобутня майстриня Галех Вікторія, вона не тільки демонструвала свої вироби, а ще й вчила робити їх власноруч. Сподіваємося, що всім сподобалась бібліотека під відкритим небом.

На галявині біля палацу культури своєю дружною компанією розташувалися поруч з бібліотекарями дорослої системи барди Криворіжжя. Вони співали пісні про найулюбленіше місто на Землі – про Кривий Ріг.

Весело, гамірно, цікаво пройшов час. На «Мистецькому майданчику» мешканці району та міста мали змогу навчитися вуличним танцям «Сальса», «Зумба», «Бочата», денс-стріт. Апофіозом свята у парку було проведення фестивалю фарб. О 16.30 усі запрошені з радістю викинули фарби догори. Справжній різнобарвний салют емоцій та фарб був на «Мистецькому».

А з 17 години свято продовжилося на стадіоні ДЮСШ № 10. Де для саксаганців було проведено символічну весільну церемонію. Молодята їхали на весільному авто з кульками-серцями, на сцені їх було символічно розписано. Новоутвореній молодій парі було вручено медовий подарунок і квіти.

О 18 годині почалася «пряма» трансляція з головної сцени міста. Глядачі подивилися на виступи мера Кривого Рогу, голів виконкомів районів міста, депутатів, почесних гостей. Потім їх привітали запрошені артисти.

Після теле-мосту розпочалася розважальна програма з веселими конкурсами й призами, концертна програма у виконанні кращих творчих колективів і окремих виконавців ПК «Мистецький», ПК «Саксагань», шкіл естетичного виховання району.

Після концерту було проведено танцювальний флеш-моб і розпочалася запальна дискотека «DJ-time». Люди мали змогу насолодитися сучасною клубною музикою, потанцювати на стадіоні біля сцени.

Далі по сценарію йшов виступ Народної артистки України Оксани Пекун і театру пісні «Джерела». Саксаганці не верталися на свої місця на трибунах, а привітали артистів стоячи. Продовжували танцювати під запальні українські пісні й підспівували артистам.

Завершилося свято яскравим фейєрверком.

Мешканці Саксаганського району залишилися дуже задоволеними й щасливими, що мешкають саме у такому місті, - твочому, сучасному, небайдужому й щирому.

З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, МІСТО! З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, КРИВИЙ РІГ!