Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Модель ООН. Україна. Кривий Ріг, 2017

           28 березня 2017 року в Саксаганському районі на базі  Криворізької  загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 68 відбулося відкриття  ХVІІ відкритої регіональної конференції старшокласників «Модель ООН. Україна. Кривий Ріг, 2017». Це інтелектуальна рольова гра, в ході якої учасники  імітують роботу Організації Об’єднаних націй. Форум зібрав делегатів з багатьох регіонів України: Львівської, Миколаївської, Полтавської, Запорізької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Сумської, Херсонської областей  та з міста Києва.

           У цьому році на порядку денному важлива й актуальна тема «Інвестиції в дітей – запорука подальшого сталого розвитку людства». Захід відбувається у формі Генеральної асамблеї та засідань комітетів і комісій. У ході роботи делегати Криворізької Моделі напрацьовуватимуть резолюції, які будуть передані в Представництво ООН в Україні.

           З метою підтримки дипломатичного духу на відкриття конференції завітало багато гостей. Серед них Криворізький міський голова Вілкул Юрій Григорович,заступник міського голови Бєрлін Валентина Миколаївна, голова Саксаганської районної у місті ради Беззубченко Валерій Вікторович, начальник управління освіти і науки виконкому Криворізької міської ради Кріпак Тетяна Петрівна.

           У вітальному слові Юрій Григорович зазначив, що, беручи участь у цій діловій грі, учнівська молодь поринає у світ справжньої дорослої дипломатії: більше дізнається про політику країн ООН та долучається до вирішення глобальних проблем сучасності. «Участь у такому зібранні - це кроки до утвердження міцності та єдності нашої держави».

           Цьогорічна гра відбувається за підтримки ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Представник підприємства старший менеджер ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» з питань співробітництва з державними органами, зв’язками з громадськістю та комунікаціями у місті Кривому Розі Олена Миколаївна Кондратюк, наголосила на  важливості інвестицій у молодь: «Саме ви змінюєте майбутнє, а ми завжди будемо підтримувати вас».

           Конференція - це не тільки обмін думками та апробування теоретичних напрацювань учасників, це ще й прекрасна нагода для нових знайомств делегатів, можливість отримати незабутні враження від дипломатичного балу, перегляду театральної вистави, участі в тренінгах, круглому столі. Цьогорічна криворізька «Модель ООН» відкрила серця присутніх для спілкування, єднання  думок, мрій.