Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Податковий календар вересня 2016 року Криворізька північна ОДПІ звертає увагу, що 30 вересня, п'ятниця, останній день сплати:

Податковий календар вересня 2016 року

Криворізька північна ОДПІ звертає увагу, що

30 вересня, п'ятниця, останній день сплати:

- податку на додану вартість за серпень 2016 року платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю;

- акцизного податку за серпень 2016 року;

- плати за землю за серпень 2016 року;

- податку на доходи фізичних осіб з нарахованого, але не виплаченого доходу за серпень 2016 року;

- податку на доходи фізичних осіб із загальної суми процентів, нарахованих за серпень 2016 року на поточний або депозитний банківській рахунок; на вклади членів кредитної спілки;

- військового збору з нарахованого, але не виплаченого доходу, за серпень 2016 року.

 

Підприємствам, які готові відмовитися від сумнівних податкових кредитів, гарантують підтримку і допомогу

Про це заявила в.о. начальника ГУ ДФС у Дніпропетровській області Оксана Томчук під час зустрічі з керівниками сільськогосподарських підприємств: «Я хочу, щоб ви знали – всі схеми ми знаємо і бачимо, – сказала Томчук. – Ця ситуація знаходиться не тільки на контролі ДФС, але і правоохоронних органів. Але ми дійсно зацікавлені, щоб ви працювали, бо в державі сьогодні складна ситуація. Запевняю, у нас немає наміру впроваджувати якісь страшні заходи проти бізнесу. Навпаки. Ми готові підтримати вас і допомагати вам. Працює бізнес – живе країна», – підкреслила Оксана Томчук.

Крім масштабного використання в аграрному бізнесі сумнівних податкових кредитів, Оксана Томчук окреслила ще низку проблем в цій галузі. Серед основних, це ухилення від сплати податків і зборів з фонду оплати праці: «Держава крок з свого боку зробила, – відзначила Оксана Томчук. – Ставка ЄСВ істотно у 2016 році знижена. Робіть і ви свій крок – легалізуйте зарплату, припиніть платити в «конвертах».

Також, Оксана Томчук говорила з аграріями про розрахунки за земельні паї: «Перегляньте орендну плату у поточному році добровільно, внесіть відповідні зміни у договори, заплатіть орендодавцям індексовану плату, не очікуючи судових справ, - звернулася до аграріїв Оксана Томчук. – Давайте навчимося говорити правду і працювати чесно. Повторюю, задача ДФС сьогодні – зробити для вас максимально сприятливі умови, а не створювати вам проблеми з правоохоронними органами. Ми готові вас вислухати і допомогти. Звертайтеся – я відкрита і зустрінусь з кожним», – заявила Томчук, підводячи підсумки зустрічі.

 

Про факти порушення митного оформлення вивезення транспортного засобу

Днями, до відділу митного оформлення Дніпропетровської митниці ДФС звернувся громадянин Туреччини із заявою про надання дозволу на вивезення транспортного засобу – автомобіля марки «BMW M6» 2009 року випуску, за межі митної території України.

Проведеною перевіркою було встановлено, що згідно центральної бази даних Державної фіскальної служби України, вказаний вище автомобіль 16 вересня 2015 року було ввезено в зоні діяльності Харківської митниці ДФС в режими «тимчасове ввезення на 1 рік».

В митні органи громадянин Туреччини до закінчення строку тимчасового ввезення з метою його продовження не звертався. Тож, на теперішній час автомобіль «BMW M6», 2009 року випуску, за межі митної території України не вивезений.

Таким чином, громадянин Туреччини перевищив встановлений статтею 380 Митного кодексу України строк тимчасового ввезення транспортного засобу особистого користування на митну територію України більше ніж на три доби.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 2 статті 481 Митного кодексу України.

 

Мирослав Продан: Інформаційно-технологічне удосконалення – один з кроків реформування митниці

За рахунок удосконалення інформаційно-технологічної бази та обладнання, необхідного для проведення ефективної митної реформи, будуть зменшені прояви корупції. Як повідомив в.о. заступника Голови ДФС Мирослав Продан, про це йдеться у звіті моніторингової місії Митної та прикордонної служби США.

«Рекомендації фахівців США в цій галузі передбачають збільшення можливостей для забезпечення виконання митного законодавства та зменшення впливу людського фактору на митні процеси», - зазначив Мирослав Продан.

У звіті зазначається, що існуюча митна ІТ-система потребує удосконалень, у т.ч. залучення додаткового персоналу для належного функціонування ІТ-системи сучасного зразка.

«Передбачено й подальший розвиток системи єдиного вікна для подання всієї документації, необхідної для експорту та імпорту, яка забезпечує низку можливостей  для прийняття рішень в режимі реального часу і зменшує можливості для корупції», - підкреслив Мирослав Продан.

Фундаментальну роль у проведенні таких удосконалень, як зазначено у звіті, відіграє збір попередньої інформації про вантаж, що ввозиться на територію країни, шляхом удосконалення системи обміну даними. Це дозволяє завчасно виявити імпортовані товари з високим ступенем ризику і зібрати більше інформації про товари, що ввозяться на територію України.

«Це також є ключовим компонентом ефективної системи управління ризиками, для якої Група експертів з оцінювання рекомендує впровадити Систему цільового відбору вантажів ВМО та Глобальну автоматизовану систему цільового виявлення (ATS-G). Ці системи, які Україна вже впроваджує, дозволять завчасно проводити аналіз ризиків через повний спектр показників», - повідомив Мирослав Продан.

Окрім удосконалення ІТ-технологій, експертами США також рекомендовано збільшення кількості і поліпшення якості обладнання, у т.ч. неруйнівних скануючих систем. 

Натисніть для перегляду повного тексту