Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про проведення святкового відкриття Тижня німецької мови

          Доброю традицією у Кривому Розі стало проведення тижнів іноземних мов. Цього року Тиждень проходив з 26. 09.2016 по 01.10. 2016 року. 26 вересня у філіалі № 15 КЗК «Міська дитяча бібліотека» відбулося святкове відкриття «Тижня німецької мови». Розпочали його бібліотекарі молодшого відділу бібліоподорожжю "Мандруємо Європою. Вас вітає Німеччина". Для учнів 2 класу ЗОШ № 120 та за участі вихованців д/с № 42 вони організували цікаву мандрівку по Німеччині з казками німецьких казкарів. На бібліотечному заході були представлені книги німецьких авторів, вихованці дитячого садка заспівали пісень-ку з театралізацією про тих, хто вчиться вітатися німецькою мовою "Guten tag" , затанцювали танець маленьких каченят під акомпонемент відомої німецької пісеньки, бібліотекарі підготували розваги і ігри. Весело і цікаво пройшов захід.

          28 вересня для учнів 5-х класів спеціалізованої школи по вивченню іноземних мов №107 ми підготували  інтегровану відеомандрівку з елементами театралізації "Подорож з України до Німеччини". Допопому у проведенні заходу нам надали учні ЗОШ №19 та заступник голови міської громадської організації товариства німців "Відергебурт" Максимовський С. В.

             П'ятикласники мали змогу переглянути відеофільм про Німеччину, почути розповідь етнічного німця про досягнення в організації німецької діаспори у Кривому Розі, переглянули театралізовану інсценізацію казки братів Грімм "Бременські мізиканти" німецькою мовою, послухали вірші німецькою і українською мовами Г. Гейне, почули цікаві факти про Німеччину і на завершення познайомилися з десятьма причинами вивчати іноземну мову, а саме німецьку.

          На завершення заходів, діти отримували флаєри про країну, мову якої вони вивчають або вивчатимуть.