Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про роботу районної робочої групи з питань функціонування об'єктів бізнесу щодо обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів

          За результатами роботи районної робочої групи з питань функціонування об'єктів бізнесу щодо обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів з початку 2016 року за встановлені порушення, а саме: за куріння тютюнових виробів і розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях інспекторами Саксаганського відділення поліції Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області складено 649 адміністративних протоколів.

          Загалом з початку 2016 року з питань моніторингу дотримання законодавства у сфері обігу алкогольної і тютюнової продукції обстежено 85 об'єктів бізнесу, у тому числі 30 об’єктів бізнесу, які розташовані біля навчальних та дошкільних освітньо-виховних закладів.

          Протягом 2016 року на засіданнях адміністративної комісії виконкому районної у місті ради розглянуто один адміністративний протокол за порушення ст. 156 ч. 2 (продаж пива неповнолітній особі). Винну особу притягнуто до адміністративної відповідальності. Стягнено штраф у сумі 510 грн.

          У рамках роботи за визначеним напрямом відпрацьовано співпрацю з керівниками об'єктів мережевої торгівлі в частині недопущення в підвідомчих об'єктах торгівлі продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пива особам, які не досягли 18 років. Забезпечено розповсюдження інформаційних табличок про заборону продажу вищезазначених товарів неповнолітнім.

          Також, організовано масштабну профілактичну, просвітницьку роботу, спрямовану на попередження вживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів серед дітей та молоді. З метою формування у дитячому середовищі ведення здорового способу життя в навчальних закладах і закладах тимчасового перебування дітей проводяться профілактичні бесіди за участю інспекторів Саксаганського відділення поліції Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області; служби у справах дітей; відділів: освіти, у справах сім'ї і молоді виконкому районної у місті ради.

          Нагадуємо, що про факти продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім особам можна повідомити за телефоном “гарячої лінії” 64-33-25 (служба у справах дітей виконкому районної у місті ради).

          Пріоритетними напрямами роботи районної робочої групи з питань функціонування об'єктів бізнесу з даного питання є протидія поширенню вживання  та продажу алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років шляхом проведення  систематичного моніторингу об'єктів торгівлі, розташованих поблизу навчальних закладів, закладів культури та спорту, та проведення рейдової роботи із відстеженням дотримання суб'єктами господарювання вимог Законів України “Про державне регулювання виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами”, “Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я”.